Two

Two (2021)

Twee getrouwde vrouwen ondernemen pogingen om hun kinderwens werkelijkheid te maken in dit vlakke Israëlische drama.

5,9 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Israël
80 Min Israël

Omer en Bar zijn tot over hun oren verliefd en hebben maar één doel: een gezin stichten. Een zaaddonor moet de weg daar naartoe zijn. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Na de eerste afspraak bij de spermabank komen er een tweede, derde en vierde afspraak. Wat zo hoopvol en mooi in de oren klonk, lijkt al snel een uitzichtloze situatie. Totdat Yoni, de ex-partner van Omer, opnieuw in hun leven komt en ook nog eens een perfecte match als zaaddonor blijkt te zijn. Het verliefde koppel wordt geconfronteerd met een groot dilemma: zorgt deze match voor geluk of ongeluk?

Regie
Astar Elkayam
Cast
Gil Desiano, Sobhi Hosari, Hadas Kalderon, Mor Polanuer, Naama Preis, Agam Schuster.
Release
27.05.2021
Release NL
05.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Astar Alkayam | Scenario: Astar Alkayam | Cast: Mor Polanuer (Omer), Agam Schuster (Bar), Gil Desiano (Yoni), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2021

Als je de liefde van je leven hebt gevonden en vastbesloten bent om voor altijd bij elkaar te blijven, wat is er dan mooier dan het bezegelen van je liefde met een kindje? Dat is dan ook de situatie waar de Marokkaans-Israëlische Omer het meest naar verlangt. Als haar partner tijdens een vrijpartij aangeeft wel wat voor eigen kroost te voelen lijkt hun geluk compleet.

Er is echter wel een omstandigheid die de kinderwens van danseres Omer een stuk ingewikkelder maakt. Ze is namelijk getrouwd met een vrouw en een natuurlijke zwangerschap is een stuk lastiger te verwezenlijken. Vrouw Bar, een succesvol kok met een eigen zaak, heeft bovendien een medische historie waardoor zij geen kindje kan dragen. Nu beide neuzen dezelfde kant opstaan lijkt niets hun wens in de weg te staan.