Broker (2022)

Een kleine reis door Zuid-Korea met mensen die zelf net zo verlaten zijn als de baby die ze proberen te verkopen.
play

7,3 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
  • Japan
129 Min Zuid-Korea

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen…

Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Kang-ho Song, Dong-hwi Lee, Du-na Bae, Dong-won Kang, Sae-byeok Kim, Ryu Kyung-Soo, Park Hae-Joon, Sae-byeok Song, Sae-Byuk Kim, Ji-eun Lee, Kim Sun-young, Lee Moo-saeng, Lee Joo-young, Seung-soo Im, Kang Gil-woo, Ji-yong Park.
Opbrengst
$ 14.900.000
Release
26.05.2022
Release NL
12.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Kore-eda | Scenario: Hirokazu Kore-eda | Cast: Song Kang-ho (Sang-hyeon), Dong-won Gang (Dong-soo), Ji-eun Lee (So-young), Doona Bae (Soo-jin), Seung-soo Im (Hae-jin), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2022

Veel Bollywoodfilms duren drie uur. En er zitten liedjes in. Dat is voornamelijk omdat er heel wat mensen in India wonen voor wie een bioscoopkaartje een luxe is, dus dan willen ze lang en breed vermaakt worden. Zou dat in mildere vorm ook gelden voor Oost-Aziatische films? Die hebben meestal ook de neiging om iets langer te duren dan nodig. Ook Broker duurt ruim twee uur terwijl de boodschap er voor die tijd al is uitgeperst.

Een jonge vrouw laat 's nachts haar baby achter bij een kerk. Dong-soo en Sang-hyeon, twee criminelen die vondelingen illegaal verkopen aan kinderloze stellen, nemen de baby mee. Dan blijkt de jonge vrouw toch haar baby terug te willen. Als ze ontdekt wat er aan de hand is, reist ze echter met de mannen mee om ouders voor haar baby te vinden. Maar ze vindt iedere geïnteresseerde koper ongeschikt, en tijdens de reis wordt het groepje haast een gezin. Ondertussen proberen twee agenten ze op heterdaad te betrappen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Broker

acties