Concerned Citizen
Een film met veel goede bedoelingen, maar ook een veel te matig resultaat.
play

5,7 details

  • 82 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Israël
82 Min Israël

Ben en zijn vriend Raz zijn net verhuisd naar een opkomende wijk in Tel-Aviv en zijn bezig met het adopteren van een kindje. Een incident met een net geplant boompje door Ben voor hun nieuwe plek schudt zijn leven door elkaar.

Alt titel
Ezrah Mudag
Regie
Idan Haguel
Cast
Avraham Shalom Levy, Ilan Hazan, Shlomi Bertonov, Ariel Wolf, Lena Fraifeld, Uriah Jablonowsky, Yshelu Gebremkiel, Flora Bloch, Idan Hubel, Yael Rozenblit, Or Butbul, Aram Rabinovich, Shahaf Ifhar, Idan Argov, Meni Rapoprt, Ofer Amram, Amishai Miller.
Release
11.02.2022
Release NL
05.01.2023

Filmtotaal Recensie

Niets in het leven van Ben en zijn vriend Raz gaat fout. De twee tortelduifjes zijn steeds aanwezig op de juiste feestjes. Ze kiezen de meest geschikte vrienden en de hipste wijn, en om alles perfect te maken hebben ze net een woning gekocht in een opbloeiende wijk in Tel Aviv. Een toekomst zonder zorgen zou je zeggen, maar een jong boompje verandert alles.

Wanneer Ben door het raam kijkt merkt hij dat een Eritrese immigrant tegen een pas geplant boompje aanleunt. Een vriendelijk gesprek dat dat niet kan, leidt nergens toe, en dus besluit de plichtbewuste burger om de politie in te schakelen. Als die eenmaal ter plaatse zijn, is Ben vanachter het gordijn (en zonder dat hij zelf ingrijpt) er getuige van hoe de ordediensten de man genadeloos in elkaar slaan. Een paar uur later overlijdt het slachtoffer aan zijn verwondingen waardoor Ben met een onverdraagbaar schuldgevoel opgezadeld zit en het leven voor hem compleet verandert.

Concerned Citizen van Idan Haguel probeert veel te zijn, misschien zelfs iets te veel. Enerzijds draait de film om een homokoppel dat via een draagmoeder een kind wil adopteren, anderzijds probeert deze derde film van Haguel ook een politieke aanklacht te zijn tegen de wandaden van de Israëlische politie.

videotrailers & clips