Fijn weekend (2023)

Niet slecht voor een Nederlands drama. Dat zegt alleen niet veel.
play

6,3 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Nederland
89 Min Nederland

In de Franse Bourgogne komt een hechte vriendengroep bij elkaar op een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. De weduwe introduceert hierbij onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep. Wat volgt is een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan.

Regie
Jon Karthaus
Cast
Carolien Spoor, Jon Karthaus, Sarah Chronis, Lisa Zweerman, Kay Greidanus, Aus Greidanus, Steef de Bot, Otis Karthaus, Philippe Lafaye, Elias Karthaus.
Release NL
19.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Karthaus | Scenario: Kay Greidanus, Jon Karthaus, Lisa Zweerman, Steef de bot | Cast: Carolien Spoor (Kato), Kay Greidanus (Bram), Lisa Zweerman (Evelien), Jon Karthaus (Job), Steef de Bot (Jelmer), Sarah Chronis (Titia), e.a.| Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2023

Het is een cliché om te zeggen dat alle grote Nederlandse films romantische komedies of historische drama's zijn. Fijn Weekend, geregisseerd door de regisseur van Costa!! en Bon Bini Holland 2, is in dat opzicht een fris windje. Het kleinschalige melodrama gaat over een groep vrienden en familie die in Frankrijk bijeenkomen om een oude familietraditie in stand te houden. Deze editie van de zogeheten 'Ol-lympics' staat in het teken van de overleden Ollie, een dierbaar iemand voor alle aanwezigen.

Veel Nederlandse films hebben een overdaad aan locaties, waardoor de opnames vaak overhaast plaatsvinden en ook minder geslaagde takes te zien zijn in het eindproduct. Doordat Fijn Weekend zich op maar één locatie afspeelt is er genoeg ruimte om echt te focussen op het verhaal. Dat is op een positieve manier merkbaar. Het melodrama is mierzoet en overdreven, maar de film heeft een goed tempo en voelt als een compleet geheel, ook al worden niet alle verhaallijnen bevredigend afgesloten.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fijn weekend

acties