Pelosi in the House
Amateuristisch portret van politica Nancy Pelosi voelt meer als een campagnevideo dan als een objectieve documentaire.

6,0 details

  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Alexandra Pelosi vertelt openhartig over het leven van haar moeder en de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, aan de hand van mijlpalen in haar carrière tot aan de beëdiging van president

Regie
Alexandra Pelosi
Cast
Nancy Pelosi.
Release
13.12.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandra Pelosi | Cast: Nancy Pelosi, Barack Obama, Paul Pelosi, e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Het lijkt haast alsof de tegenstander van Donald Trump tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2020 niet Joe Biden was, maar Nancy Pelosi. Althans, wanneer je afgaat op de documentaire Pelosi in the House. Voor filmmaakster Alexandra Pelosi kent de lof voor haar moeder geen grenzen. Met deze documentaire schiet ze een geïdealiseerd portret van de vrouw die haar moeder is én de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden tijdens de turbulente tijd van de Capitoolbestorming.

In augustus 2022 maakte Nancy Pelosi nog wereldwijde furore door haar bezoek aan Taiwan met voldoende militaire spanningen tussen het Westen en China als gevolg. Maar de nationale politiek heeft ze al voor langere tijd op zijn grondvesten doen schudden. Geboren als de dochter van de burgemeester van Baltimore kwam Nancy Pelosi ter wereld in een politieke omgeving. Na het grootbrengen van haar kinderen begon ze aan haar nieuwe carrière als politica bij de Democraten en rees razendsnel naar de top: in 2007 werd ze verkozen tot de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.