About Fate

About Fate (2022)

Redelijk goede conventionele romkom moet even op gang moet komen.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Margot, een hopeloze romantici, en Griffin kampen allebei met een verlovingsaanzoek dat op niets uitloopt. Na een reeks noodlottige gebeurtenissen ontmoeten ze elkaar op oudejaarsavond. Ze geloven allebei in ware liefde en beginnen samen aan een magische en komische reis. Margot en Griffin realiseren zich al snel dat de liefde waar ze al die tijd naar op zoek waren, misschien wel vlak voor hun neus zou kunnen staan.

Regie
Marius Vaysberg
Cast
Paula Plum, Ken Cheeseman, Rose Weaver, Cheryl Hines, Emma Roberts, Brittany Robertson, Meeghan Holaway, Lewis Tan, Thomas Mann, Chris Everett, Madelaine Petsch, Dennis Staroselsky, Verity Branco, Fikile Mthwalo, Jared Troilo, Sheriden Thomas, Wayne Tucker, Ricardo Pitts-Wiley.
Release
08.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Marius Vaysberg | Scenario: Tiffany Paulsen, Emil Braginskiy | Cast: Emma Robberts (Margot), Thomas Mann (Griffin), Madelaine Petsch (Clementine), Lewis Tan (Kip), Britt Robertson (Carrie), Fikile Mthwalo (Dana) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2022

Het slechte nieuws is dat het eerste halfuur van About Fate belabberd is. Het goede nieuws? De rest van de film is wél vermakelijk. Gelukkig is iedereen met een fijngeslepen romkom-referentiekader in staat de film te volgen zonder dat stroeve begin te bekijken. Voor degenen die dat niet hebben: twee mensen zouden een buitensporig goede match zijn, ware het niet dat ze vuistdiep vastzitten in middelmatige relaties met mensen die niet de ware voor hen zijn. Zo, graag gedaan en kleine moeite.

Niet dat het daarna nou zo'n baken van originaliteit wordt. Terug van nooit echt weggeweest: heerszuchtige moeders, eigenzinnige vrienden, kleine criminaliteit begaan als romantisch uitje, huwelijksaanzoeken bij de vleet en hoofdpersonen die in de ochtend praten met hun katten. De verhaallijn is een zoveelste variant op de neprelatie die opbloeit tot echte liefde, bekend van The Wedding Date, Picture Perfect en nog honderd andere romkoms uit het recente verleden. De focus op 'het lot' en de kleine en grote manifestaties ervan doet nog het meest aan Serendipity denken.

videotrailers & clips