Mumbai Mafia: Police vs the Underworld

6,0 details

  • 87 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
87 Min Verenigd Koninkrijk

In het Mumbai van de jaren 90 hebben een misdaadbaas en zijn netwerk de macht over de stad - tot de opkomst van 'encounter cops' die schaamteloos hun doelwitten vermoorden.

Regie
Raaghav Dar
Francis Longhurst
Release
06.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Raaghav Dar, Francis Longhurst | Cast: Ravindra Angre, Puja Changoiwala, Pradeep Sharma, e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2023

Mumbai Maffia: Police vs the Underworld is een strijd tussen kalmte en gruwelijk geweld. Verschillende (ex-)politieagenten, journalisten en ex-gangsters vertellen hoe de politie van Mumbai de maffia van de stad angst aanjaagde en hun macht braken door meer dan duizend gangsters te doden. Tussen de interviews door vullen gruwelijke beelden van vermoorde mensen, bomaanslagen en schietpartijen het scherm. De kalmere, ondersteunende sfeerbeelden en geacteerde scènes daartussendoor zijn prettig om een beetje op adem te komen, maar laten de documentaire wel veel langer doen aanvoelen dan de anderhalf uur die hij werkelijk duurt.

Mumbai Maffia: Police vs the Underworld begint rustig: iemand rijdt door de natte straten van het donkere Mumbai. Er wordt verteld over het geweld van de onderwereld in de jaren 90. Wat er wordt gezegd is niet prettig, maar de beelden kalmeren. Na een seconde of tien wordt de rustige atmosfeer onderbroken door een snelle opeenvolging van gewelddadige foto's, inclusief close-ups van neergeschoten mannen en menigtes rond straatvuren. Dan keren we terug naar de sfeerbeelden, om pas daarna de bron van de stem te zien. Deze mix van de verschillende soorten beelden gaat de hele documentaire door en geven het een unieke stijl.