Women Talking

Women Talking (2022)

Indrukwekkend maar zwaar drama over een groep religieuze vrouwen die een grote knoop hebben door te hakken.
play

7,2 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

In 2010 proberen de vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap de realiteit te verzoenen met hun geloof. Gebaseerd op het boek van Miriam Toews.

Regie
Sarah Polley
Cast
Judith Ivey, Frances McDormand, Sheila McCarthy, Ben Whishaw, Vivien Endicott Douglas, Rooney Mara, Claire Foy, Will Bowes, Abigail Winter, Jessie Buckley, Michelle McLeod, Nathaniel McParland, Emily Mitchell, Kate Hallett, Liv McNeil, Kira Guloien, Shayla Brown, Lochlan Ray Miller.
Release
02.09.2022
Release NL
16.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sarah Polley | Scenario: Sarah Polley | Cast: Rooney Mara (Ona), Claire Foy (Salome), Jessie Buckley (Mariche), Frances McDormand (Scarface Janz), Judith Ivey (Agata), Sheila McCarthy (Greta), Ben Whishaw (August), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2022

De vierde speelfilm van Sarah Polley als regisseur draait, zoals de titel al doet vermoeden, om een groep vrouwen die iets te bespreken hebben. De setting en aankleding doen vermoeden dat we naar een tafereel uit het verleden zitten te kijken. Niets is minder waar, tenzij je het jaar 2010 het verleden wil noemen. De vrouwen hebben iets te beslissen en twee dagen de tijd om tot een oordeel te komen. Er hangt veel af van hun beslissing.

Polley maakt het de kijker niet bepaald gemakkelijk met haar verfilming van het boek van Miriam Toews, noem het zelfs maar uiterst oncomfortabel. Wat er nou precies aan de hand is en tot wat voor religieuze gemeenschap de vrouwen behoren, laat zich niet makkelijk duiden. De dames zijn onderdeel van een christelijke geloofsgemeenschap, die ver weg van de moderne wereld opereert. Voor wie het precies wil weten: het gaat om de Mennonieten: een doopsgezinde stroming met Nederlandse roots.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Women Talking Nieuwsberichten