Klem

Klem (2023)

Je hoeft de televisieserie niet te kennen om van dit filmvervolg te kunnen genieten.
play

5,9 details

  • 110 Min
  • Misdaad
  • Nederland
110 Min Nederland

Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Maar er blijkt een luchtje te kleven aan de aankoop van de wijngaard. Hugo is nog niet aangekomen of alles escaleert; voor hij het weet vliegt zijn auto in brand en begint er een strijd op leven en dood. Opnieuw wordt Hugo door Kitty en Marius meegesleurd in een criminele draaikolk, maar ditmaal in een land waar de georganiseerde misdaad geen Nederlandse indringers wenst en niet terugschrikt voor moord en ontvoering.

Alt titel
Klem: Maniere Olandesi
Regie
Frank Ketelaar
Cast
Georgina Verbaan, Jacob Derwig, Barry Atsma, Hannah van der Sande, Antonio Rampino, Ellen Parren, Yenthe Bos, Marie-Mae van Zuilen, Andrea Bruschi, DJ Express, Claudia Vismara, Riccardo de Rinaldis Santorelli, Zoe Cusell, Enzo Storico, Giusto Cucchiarini, Roberto Salemi, Andrea Verticchio, Federica Corti, Simone Leonardi, Dario Manera, Erik Tonelli.
Release NL
02.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank Ketelaar | Scenario: Frank Ketelaar | Cast: Barry Atsma (Hugo), Georgina Verbaan (Kitty), Jacob Derwig (Marius), Ellen Parren (Sophie), Claudia Vismara (Isabella Garboni), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2022

Als je van een afgeronde serie alsnog een film maakt loop je altijd het risico dat je een deel van je doelgroep misloopt: mensen die jouw personages nooit op het kleine scherm hebben gevolgd. Aan de andere kant wil je de fans ook niet teleurstellen. De beste manier is om her en der wat knipogen naar de verleden tijd te hebben, maar het verder te houden bij een opzichzelfstaand verhaal. Klem is daar absoluut in geslaagd.

Marius en Kitty hebben een nieuwe start gemaakt in Toscane. Ze runnen samen een bloemenwinkel, maar met tegenzin: het is sowieso niet waar hun hart ligt, maar ze kampen ook met een corrupte leverancier. Dus zodra ze de kans krijgen om voor een ongekend laag bedrag een wijngaard over te nemen grijpen ze die met beide handen aan. Daar is de dochter van de voormalige eigenaar niet blij mee. Net wanneer hun vrienden Hugo en Sophie vanuit Nederland op bezoek komen, begint een wraakactie waar ze allemaal bij betrokken raken - en uit moeten zien te komen.

videotrailers & clips