If These Walls Could Sing
Documentaire over de bekendste muziekstudio ter wereld: Abbey Road.

6,8 details

  • 86 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
86 Min Verenigde Staten

Al ruim 90 jaar vormt Abbey Road Studios het hart van de muziekindustrie. In deze persoonlijke film vol herinneringen en ontdekkingen leidt Mary McCartney ons door negen decennia geschiedenis om ons deelgenoot te maken van de creatieve magie die van Abbey Road Studios de beroemdste en oudste studio ter wereld maakt. Van klassiek tot pop, van filmmuziek tot hiphop, belicht 'If These Walls Could Sing' de veelzijdigheid, verscheidenheid en vindingrijkheid van Abbey Road Studios.

Regie
Mary McCartney
Cast
Elton John, Paul McCartney, Noel Gallagher, Liam Gallagher, Jimmy Page, David Gilmour, Roger Waters, John Williams, Celeste, Sheku Kanneh-Mason.
Release
03.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mary McCartney | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2022

Quizvraag: wat hebben Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles, The Dark Side of the Moon van Pink Floyd, de soundtrack van The Empire Strikes Back en het James Bond-lied Goldfinger met elkaar gemeen? Juist, al deze befaamde muziekstukken werden opgenomen in een studio in het Londense stadsdeel City of Westminster. Het adres: Abbey Road 3.

De Abbey Road Studios, die pas in 1976 officieel zo zijn gaan heten, waren het decor voor een essentieel deel van de moderne muziekgeschiedenis. De studio werd in 1931 gesticht, nadat een immens Londens herenhuis werd opgekocht tijdens een veiling. Na een grondige verbouwing deed het toen vooral dienst als locatie voor live-opnames van klassieke muziek. De studio werd pas echt groot dankzij de opkomst van rock-'n-roll. In de jaren tachtig werd de studio van de ondergang gered toen filmmakers er hun soundtracks op gingen nemen.

alle artikelen (1)

If These Walls Could Sing Nieuwsberichten