Baby Ruby

Baby Ruby (2022)

Een succesvolle lifestyleblogger wil maar geen foto van haar pasgeboren kindje posten.
play

5,4 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Jo is influencer en vrouw van Spencer met wie ze een eerste kind verwacht. De zwangerschap en babyshower voor de aankomende Ruby worden dan ook zorgvuldig vastgelegd voor Jo's online volgers. Het gelukzalige leven wordt echter op zijn kop gezet vanaf wanneer Ruby geboren wordt. Terwijl Jo na de bevalling op adem komt, valt het moederschap haar zwaar.

Regie
Bess Wohl
Cast
Reed Birney, Jayne Atkinson, Susan Pourfar, Meredith Hagner, Kit Harington, Erin Wilhelmi, Noémie Merlant, Emerald Rose Sullivan, Lauren Beveridge, Camila Canó-Flaviá, Christopher Ryan Grant, Amber Janea, Pat Labez.
Release
09.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Bess Wohl | Scenario: Bess Wohl | Cast: Noémie Merlant (Joséphine), Kit Harrinton (Spencer), Jayne Atkinson (Doris), Meredith Hagner (Shelly), Camila Canó-Flaviá (Caroline), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2022

Jo heeft haar zaakjes goed op orde. Ze is een populaire blogger voor een lifestylewebsite, heeft een prachtig huis midden in de natuur en is getrouwd met iemand die verdacht veel op Kit Harrington lijkt. Als er dan ook nog nieuw leven op komst is, kan de wolk haast niet rozer worden. En dat wordt die ook niet. Want na de perfecte babyshower, de opschepperige blogs over haar zwangerschap en de geslaagde bevalling pakken zich donkere wolken boven het kersverse gezinnetje samen. Jo heeft moeite zich aan baby Ruby te hechten en krijgt paranoïde denkbeelden.

Debuterend regisseur Bess Wohl is vooral bekend als schrijver en producent van toneelstukken. Baby Ruby voelt echter niet aan als een theaterproductie, want de meeste spanning en plotopbouw speelt zich af in de innerlijke wereld van Jo. Er zijn grafische voorstellingen van haar waandenkbeelden en je vraagt je geregeld af of de interacties die zij met haar omgeving heeft werkelijkheid of inbeelding zijn. Baby Ruby voelt daardoor soms als een psychologische thriller of zelfs horror, maar is toch vooral een verslag over een vrouw die moeite heeft met postnatale angsten en gevoelens.

videotrailers & clips