Vera

Vera (2022)

Vera Gemma verdient meer dan dit merkwaardige vormexperiment.
play

6,7 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Oostenrijk
115 Min Oostenrijk

Vera, een actrice van middelbare leeftijd, woont in Rome waar ze zich begeeft in de high-society. Ze heeft moeite met het vinden van acteerwerk want voor iedereen blijft ze “de dochter van Giuliano Gemma”, een bekende filmster. Als haar chauffeur een jongetje aanrijdt raakt ze betrokken bij zijn leven en dat van zijn vader. Ze doet alles om het eenvoudige gezin te helpen maar ook daar blijkt ze slechts een speeltje in de handen van anderen...

Regie
Tizza Covi
Rainer Frimmel
Cast
Asia Argento, Walter Saabel, Vera Gemma, Annamaria Ciancamerla, Sebastian Dascalu, Daniel De Palma, Alessandra Di Sanzo, Giuliana Gemma, Gennaro Lillio.
Release
31.08.2022
Release NL
16.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tizza Covi, Rainer Frimmel | Scenario: Tizza Covi | Cast: Vera Gemma (Vera), Daniel de Palma (Daniel), Sebastian Dascalu (Manuel), Annamaria Ciancamerla (Nonna), Asia Argento (Asia), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2022

Er is iets bijzonders aan de hand met Vera. Stilistisch presenteert hij zich als documentaire. De beelden zijn los uit de pols geschoten, er is geen gebruik van kunstmatig licht en de scènes hebben een geïmproviseerde indruk. Toch is het volgens officiële bronnen een fictief drama. Hoe zit dit nu? Het antwoord ligt in het midden. Regisseuse en schrijfster Tizza Covi wilde graag een film maken voor en over Vera Gemma, de dochter van Italiaanse superster Giuliano Gemma.

Haar leven lang leeft Vera in de schaduw van haar knappe vader. Zij struint van feest naar feest, gaat met tegenzin naar audities en wordt aanhoudend herkend als 'de dochter van'. Haar (veel jongere) verloofde smeekt haar om zijn film te financieren en fans van haar vader willen dolgraag met haar op de foto. Omdat schoonheid nou eenmaal een belangrijk ideaal was in de familie, heeft Vera heel vaak aan zich laten sleutelen.

videotrailers & clips