Mascotte

Mascotte (2023)

Verstikkende noodkreet over ontsporende jeugd die vaak door toedoen van hun ouders in de knoop raken.
play

5,6 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
99 Min Nederland

Jerry lijkt op het eerste gezicht een hele normale tiener. Hij woont met zijn alleenstaande moeder Abbey en jongere zus in een rustige kustplaats en helpt in een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Maar Jerry, die is geboren met een mismaakt gebit, voelt zich diep van binnen eenzaam en gefrustreerd. Hij zoekt daarvoor een uitlaatklep door deel te nemen aan illegale hooligangevechten. Wanneer Abbey, die hem altijd onvoorwaardelijke, maar ook overdadige liefde heeft gegeven, meer en meer loslaat, knapt er iets. Jerry’s gedrag wordt zo radicaal dat hij daarmee niet alleen zichzelf maar de stabiliteit van het hele gezin ontwricht...

Regie
Remy van Heugten
Cast
Marisa Van Eyle, Gilles Biesheuvel, Hylke van Sprundel, Hugo Haenen, Stijn Westenend, Leopold Witte, Lieneke le Roux, Geert Van Rampelberg, Martijn Crins, Maartje Remmers, Hanna Obbeek, Joes Brauers, Soumaya Ahouaoui, Glenn Coenen, Lieke van den Broek, Arabi Ghibeh, Liam Jeans, Frederike van Oordt, Ellen Goemans, Phedra Vandenbergh.
Release NL
02.02.2023
Release DVD
24.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Remy van Heugten | Scenario: Gustaaf Peek | Cast: Liam Jeans (Jeremy), Maartje Remmers (Abbey), Frederike van Oordt (Emine), Geert van Rampelberg (Willem) e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

In zijn speelfilmdebuut Glückauf stond de beklemmende relatie tussen een vader en een zoon centraal, in zijn nieuwste film focust Remy Heugten op een even verstikkende en nog vreemdere relatie tussen een moeder en een zoon. In Mascotte verliest tiener Jeremy zich volledig in zinloos geweld, alleen maar om eindelijk een keer door iemand gezien te worden. Een schreeuw om aandacht, in een film die verder vrij ingetogen is.

Jerry is een gefrustreerde jongen van deze tijd. Hij heeft dan ook behoorlijk wat voor z'n (niet perfecte) kiezen gehad. Hij woont samen met zijn moeder Abbey en zusje Emine, een vaderfiguur mist hij in zijn leven. Al snel wordt duidelijk dat Abbey haar kinderen bij hun vader heeft weggehaald en dat Jerry als klein kind al gekleineerd werd door zijn vader. Jerry is de vaderrol in het gezin op zich gaan nemen.

videotrailers & clips