Vikingulven

Vikingulven (2022)

Noorse weerwolfthriller oogt als goedkope televisiefilm waarbij alle clichés te netjes worden afgevinkt.
play

5,3 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Noorwegen
97 Min Noorwegen

De zeventienjarige Thale is net met haar familie verhuisd naar het stadje Nybo, omdat haar moeder een nieuwe baan heeft bij de plaatselijke politie. Kort daarna wordt op een strandfeest met lokale jongeren een student op brute wijze vermoord. Thale is een kroongetuige in de zaak. Niemand weet wie het gedaan heeft, maar volgens de aanwijzingen kan het een dier zijn. Misschien een wolf. Tijdens het onderzoek ontdekt Thale's moeder Liv dat ze mogelijk met heel iets anders en onbekends te maken hebben. Tegelijkertijd begint Thale opvallende dingen te zien en zich vreemd te gedragen. Wat gebeurt er in Nybo bij de volgende volle maan?

Alt titel
Vikingwolf
Regie
Stig Svendsen
Cast
Elli Rhiannon Müller Osbourne, Liv Mjönes, Vidar Magnussen, Arthur Hakalahti, Sjur Vatne Brean, Pål Anders Nordvi, Ívar Örn Sverrisson, Marius Lien, Mia Fosshaug Laubacher, Øyvind Brandtzæg, Silje Øksland Krohne, Kasper Antonsen, Sverre Breivik, Jon Stensby.
Release
23.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Stig Svendsen | Scenario: Stig Svendsen | Cast: Liv Mjönes (Liv Berg), Elli Rhiannon Müller Osborne (Thale Berg), Arthur Hakalahti (William), Sjur Vatne Brean (Jonas) e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2022

Sinds de geboorte van cinema was de mythe van de weerwolf een gewild onderwerp. In 1913 maakte Henry MacRae al de korte film The Werewolf, waarmee de lycantropen definitief de bioscoopwereld hadden ingepalmd. De nieuwste in het rijtje, maar zeker niet de beste, komt uit Noorwegen en heet Vikingulven, wat ongeveer Viking Wolf betekent.

We beginnen met de legende van de Noorse hellehond. In 1050 plunderen een stel Vikingen een Normandisch dorpje. Als ze op een kerkje botsen, smeken de monniken hun belagers om een deur van een geheime ruimte niet te openen. De ongelikte beren trokken zich niks aan van de smeekbede, vinden een dier en nemen het mee naar Noorwegen. Geen enkele Viking overleeft de terugtocht. Wel hebben ze voorgoed dit kwaad naar de Noorse bossen gebracht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Vikingulven Nieuwsberichten