Remember Member

5,2 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Horror
  • Japan
102 Min Japan

Het typische studentenleven van Asuka Morisaki verandert als ze de geest van het meisje Haruka ziet. Ze wil dat Asuka haar lichaam terugvindt. Midden in de nacht begint Asuka met zoeken op school, samen met haar jeugdvriend en vier andere klasgenoten. Ze hebben echter geen idee dat er een in bloed gehuld meisje rondspookt dat hen wil doden. Wanneer deze rode persoon iemand doodt, verspreidt ze het lichaam in acht stukken. Hetzelfde geldt voor Haruka, wat de zoektocht moeilijker maakt. Als Asuka de lichaamsstukken niet snel vindt, zal de dag zich steeds herhalen en zullen zij en haar vrienden blijven sterven.

Alt titel
Karada Sagashi
Regie
Eiichirô Hasumi
Cast
Tasuku Emoto, Kanna Hashimoto, Maika Yamamoto, Gordon Maeda, Fûju Kamio, Kotarô Daigo, Mayu Yokota, Yuuki Luna.
Release
14.10.2022

Filmtotaal Recensie

Re/Member, of in het Japans Karada Sagashi, kent een lange voorgeschiedenis. Ooit begonnen als webnovelle en later omgevormd tot manga (Japans stripboek) kon het verhaal rekenen op meer dan honderd miljoen lezers. Logisch dat meerdere productiebedrijven sprongen op dit horrorverhaal over zes scholieren, die vastzitten in een vervloekte tijdlus. Maar de verfilming van dit verhaal had beter op de digitale plank kunnen blijven liggen.

Stipt om middernacht worden zes Japanse klasgenoten naar hun middelbare school geteleporteerd, waar ze een voor een worden afgeslacht door de moordzuchtige demon Red Person. Hoofdpersonage Asuka wordt in de ochtend weer wakker van haar wekker en probeert de nachtmerrie van zich af te schudden. Al gauw ontdekt ze echter dat ze, samen met haar medeslachtoffers, dezelfde dag steeds opnieuw moet beleven om 's nachts de nek te worden omgedraaid.

Ongeacht hun populariteit in het klaslokaal slaan de zes tieners vastberaden de handen ineen om het monster te verslaan. Met opbeurende montages en mierzoete onderonsjes voeren ze hun zoektocht uit, waarbij ze 's nachts de verspreide lichaamsdelen van een vermoord kind moeten samenbrengen om de vloek op te heffen. Met dezelfde onbekommerdheid van een schooltripje rennen de kinderen rond door nachtelijke schoolgangen, giechelen ze heel wat af, en worden hun darmen eruit getrokken alvorens ze de dag erna weer naar de les kunnen.

videotrailers & clips