Kleine gebaren brengen mensen bij elkaar in dit warme Japanse drama.
play

6,5 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Japan
131 Min Japan

Chihiro werkte als prostituee totdat ze een overheerlijke bento-maaltijd at in een stadje aan zee. Ze besloot zich in de badplaats te vestigen en aan de slag te gaan in de bentowinkel. Nu begroet ze klanten met een glimlach en maakt een praatje met hen. Ze verbergt zelfs haar verleden niet. Chihiro praat met klanten over verschillende problemen waarna ze hen troost. Door haar klanten te ontmoeten, wordt ze ook geconfronteerd met haar eenzaamheid en komt ze daar langzaam overheen.

Alt titel
Chihirosan
Regie
Rikiya Imaizumi
Cast
Lily Franky, Toshie Negishi, Jun Fubuki, Kasumi Arimura, Mitsuru Hirata, Miwako Ichikawa, Keiichi Suzuki, Ryûya Wakaba, Tetta Shimada, Hana Toyoshima, Itsuki Nagasawa, Yui Sakuma.
Release
23.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rikiya Imaizumi | Scenario: Rikiya Imaizumi, Kaori Sawai | Cast: Kasuma Arimura (Chihiro), Hana Toyoshima (Kuniko Seo), Tetta Shimada (Makoto Satake), Van (Basil), Ryuya Wakaba (Taniguchi) e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2023

Call Me Chihiro kent praktisch geen conflict en focust op karakterontwikkeling in plaats van plot, maar houdt met gemak de aandacht. Nadat ze haar carrière als sekswerker aan de wilgen gehangen heeft, wordt Chihiro deel van het team van een bentokraampje (een kraampje waar je maaltijdboxen koopt met een gevarieerd aanbod aan eten). Ze schaamt zich niet voor haar verleden en treedt de wereld met een open houding tegemoet. Zo weet ze de levens van enkele personen die ze tegenkomt op een subtiele manier een positieve draai te geven.

Het kalme tempo van Call Me Chihiro past bij het levensritme van Chihiro. Ze doet haar werk met een warme passie en wordt daarom een gewaardeerd teamlid van het bentokraampje. Het is duidelijk dat er in haar vorige baan iets is voorgevallen, maar wat dat drama specifiek inhield is niet belangrijk. Er zijn enkele flashbacks, maar die geven slechts een glimp van ontmoetingen die Chihiro gevormd hebben. Daarmee weerspiegelen ze de ontmoetingen die Chihiro in het heden heeft, maar nu is zij degene die personages iets meegeeft door ze een duwtje in de juiste richting te geven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Call Me Chihiro

acties