Bruiser

Bruiser (2022)

Een familiedrama dat het meer van de sfeer dan het verhaal moet hebben.
play

6,9 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

De 14-jarige Darious probeert zijn plek te vinden tussen zijn vrienden en familie. Hij gaat naar een privéschool, die wordt betaald door zijn hardwerkende maar strenge vader, waar hij soms wordt gepest. Zijn moeder probeert het huishouden kalm te houden en Darious zo goed mogelijk te koesteren. Wanneer Darious bevriend raakt met een vreemdeling die nieuw is in de stad, begint de familiedynamiek te ontrafelen.

Regie
Miles Warren
Cast
Shamier Anderson, Lily Lumpkin, Trevante Rhodes, Shinelle Azoroh, Jalyn Hall, Frank Oakley III, Jonah Bishop-Pirrone, Sarah Bock, Kiah Alexandria Clingman, Moses Jones, Ava Ryback, J. Santiago Suárez, Gavin Munn.
Release
11.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Miles Warren | Scenario: Ben Medina, Miles Warren | Cast: Jalyn Hall (Darious), Trevante Rhodes (Porter), Shamier Anderson (Malcolm), Shinelle Azoroh (Monica), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Bruiser volgt de tiener Darious, die in de zomervakantie zijn ouders en oude vrienden weer opzoekt na maanden op een kostschool gezeten te hebben. Na een gevecht met zijn vrienden dwaalt hij rond totdat hij de coole einzelgänger Porter tegenkomt. Porter blijkt echter een geschiedenis te hebben met Darious en zijn ouders, wat voor spanningen zorgt. Zulk een verhaal is al ontelbaar keer verteld, maar Bruiser is de moeite waard vanwege de fantastische sfeer die wordt gecreëerd.

Darious gaat naar huis vanwege de zomervakantie en dat is te merken in elk shot. De goudgele gloed van de zon is in de eerste helft van de film overal aanwezig. Langzame en kalm geschoten scènes met trage muziek eronder versterken de lome sfeer die over vele hete zomerdagen valt. Als de spanning rondom het gezin toeneemt, wordt dat gereflecteerd in het kleurgebruik. De afstandelijke sfeer van nachtelijke scènes in blauw neonlicht staat in sterk contrast tot de gele warmte van het begin.

videotrailers & clips