L'immensità (2022)

Emanuele Crialese verwerkt zware thema's in luchtige arthouse dat zweeft tussen Paolo Sorrentino en Ettore Scola.
play

6,3 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
97 Min Italië

De twaalfjarige Adriana moet terwijl ze zelf worstelt met haar identiteit toezien hoe door de gemoedstoestand van haar moeder, de spanningen tussen haar ouders steeds groter worden in het Rome van de jaren 70.

Regie
Emanuele Crialese
Cast
Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Francesco Casisa, Clara Ponsot, Filippo Pucillo, Aurora Quattrocchi, Luana Giuliani, Alvia Reale, Penélope Nieto Conti, Patrizio Francioni, Ilaria Genatiempo, Valentina Cenni, Rita De Donato, María Chiara Goretti, Mariangela Granelli, Carlo Gallo, India Santella, Ugo Giacomazzi.
Release
04.09.2022
Release NL
23.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Emanuele Crialese | Scenario: Emanuele Crialese | Cast: Penélope Cruz (Clara), Vincenzo Amato (Felice), Luana Giuliani (Adriana/Adri), Patrizio Francioni (Gino), María Chiara Goretti (Diana), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Penélope Cruz is weer helemaal terug. Niet dat ze ooit weg is geweest. Twee jaar geleden schitterde ze nog in Madres Paralelas, de beste van Pedro Almodóvar in jaren, vorig jaar was ze te zien in het satirische Competencia Oficial en daarna verscheen ze nog in het arthousedrama En los Márgenes. Deze week sprankelt de Spaanse alweer in het Italiaanse L'Immensità.

De film is het werk van de Siciliaanse Emanuele Crialese, een cineast die internationale furore maakte met Once We Were Strangers en Nuovomondo met Charlotte Gainsbourg. In 2022 kwam hij uit de kast als transgender terwijl hij zijn film L'Immensità presenteerde op het filmfestival van Venetië. De film is geïnspireerd op zijn eigen ervaringen en in die zin een beetje wat The Fabelmans voor Spielberg is, maar dan zonder Hollywood-trekjes.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

L'immensità

acties