Silver Haze

Silver Haze (2023)

Niet gemakkelijk te doorgronden, maar levendig drama ontvouwt zich in de Engelse onderklasse.
play

6,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Nederland

Franky (Vicky Knight) is een jonge verpleegster uit een Londense buitenwijk, die na een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd nog altijd op zoek is naar antwoorden. Antwoorden die ze nodig heeft om een toekomst voor zichzelf te kunnen zien. Als Franky verliefd wordt op Florence (Esmé Creed-Miles), een van haar patiënten, ontvluchten ze samen de stad. Aan de kust vindt Franky een veilige plek bij de samengestelde familie van Florence en lukt het haar om het verleden onder ogen te zien.

Regie
Sacha Polak
Cast
Angela Bruce, Esme Creed-Miles, Vicky Knight, Cain Aiden, Charlotte Knight, Archie Brigden, Brandon Bendell, Nicola Bland, Carrie Bunyan, TerriAnn Cousins, Alfie Deegan, Sarah-Jane Dent, Billy Knight, Sandra Kwiek, Jeanette Maskell, Bonnie O'Brien, Daniel Phelan, Myrsini Morelli, Youssef Ariyah.
Release
19.02.2023
Release NL
02.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sacha Polak | Scenario: Sacha Polak | Cast: Vicky Knight (Franky), Esmé Creed-Miles (Florence), Charlotte Knight (Leah), Archie Brigden (Jack), Angela Bruce (Alice) e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2022

Met Dirty God ontdekte regisseur Sacha Polak een fris acteertalent, vol rauw charisma en met een gezicht vol littekens: Vicky Knight. Maar de rol die ze speelde, een jonge vrouw die een zoutzuuraanval had overleefd, had maar weinig te maken met haar eigen verhaal. Om maar meteen een goed excuus te hebben om te werken met haar nieuwe muze, schreef Polak een film die veel dichter bij Knights persoonlijke verleden komt. Het blijft fictie, maar er sijpelt veel waarachtigs doorheen.

Franky, een verpleegster, is na jaren nog steeds op zoek naar degene die verantwoordelijk is voor de brandwonden die ze als kind opliep. Ze sliep toen in een kamertje naast een caféruimte waar brand uitbrak tijdens een feestje. Eigenlijk is ze overtuigd: de vrouw voor wie haar vader het gezin verliet moet het gedaan hebben. Maar bewijs heeft ze niet, en de politie weigert de zaak te openen. Terwijl dit trauma zich openbaart, wordt ze verliefd op een gewond vogeltje, of eigenlijk beter gezegd: een patiënte.

videotrailers & clips