Love Life (2022)

Een prachtige representatie van de rommeligheid van intense emoties.
play

7,0 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Japan
123 Min Frankrijk

Taeko woont met haar man Jiro en haar zesjarige zoontje Keita uit een vorig huwelijk in een kleine flat in de stad. Hoewel Jiro’s ouders om de hoek wonen, is de familieband niet hecht: ze hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische, dove vader van Keita weer opduikt, raakt de familie nog meer ontregeld. Gedreven door pijn en schuldgevoel stort Taeko zich op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet.

Alt titel
Rabu Raifu
Regie
Koji Fukada
Cast
Win Morisaki, Tomorowo Taguchi, Hirona Yamazaki, Fumino Kimura, Kento Nagayama, Misuzu Kanno, Marika Yamakawa, Tetta Shimada, Akari Fukunaga, Atom Sunada, Natsume Mito, Yoshiki Urayama.
Release
05.09.2022
Release NL
16.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Koji Fukada | Scenario: Koji Fukada | Cast: Fumino Kimura (Taeko), Kento Nagayama (Jiro), Tetta Shimada (Keita), Tomoro Taguchi (Makoto), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2022

Traditionele melodrama's beelden ingrijpende gebeurtenissen overzichtelijk af. Alles lijkt te draaien om dat ene incident, waardoor de persoon in kwestie volledig geïsoleerd raakt van de omgeving. De Japanse film Love Life gaat tegen deze standaard in en gooit verschillende verhaallijnen door elkaar om de meest intense emoties uit te beelden.

Het echtpaar Taeko en Jiro leeft een simpel leven met Keita, Taeko's zoontje uit een vorig huwelijk. Binnen de sterk Japanse patriarchale maatschappij is dat sowieso al een issue. Dat komt al snel naar voren in de relatie tussen Taeko en haar schoonouders. Een ongeluk brengt Keita's biologische vader terug in beeld. Dat zet het leven van het jonge stel nog meer op zijn kop.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Love Life

acties