Mon Crime (2023)

Deze verfilming van een Frans toneelstuk is in goede handen bij François Ozon.
play

6,4 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Jaren ’30, Parijs. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat het echt begonnen is. Met de hulp van haar beste vriendin en advocate Pauline kan ze echter bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. Het blijkt het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven. Tot de waarheid aan het licht komt…

Alt titel
The Crime Is Mine
Regie
François Ozon
Cast
Isabelle Huppert, Dany Boon, Fabrice Luchini, André Dussollier, Daniel Prévost, Jean-Christophe Bouvet, Myriam Boyer, Michel Fau, Rebecca Marder, Evelyne Buyle, Franck de la Personne, Lucia Sanchez, Olivier Broche, Félix Lefebvre, Régis Laspalès, Édouard Sulpice, Nadia Tereszkiewicz, Suzanne De Baecque.
Release
21.01.2023
Release NL
16.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: François Ozon | Scenario: François Ozon, Philippe Piazzo | Cast: Nadia Tereszkiewics (Madeleine), Rebecca Marder (Pauline), Isabelle Huppert (Odette Chaumette), Dany Boon (Palmarède), Olivier Broche (Trapu), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Parijs, 1935. Tijdens een auditie slaat Madeleine een opdringerige theaterproducent van zich af, en gaat naar huis waar ze samenwoont met een vriendin die werk zoekt als advocate. Even later staat de politie aan de deur omdat de producent vermoord is aangetroffen. De magistraat is ervan overtuigd dat ze schuldig is, dus besluit ze te doen alsof ze het gedaan heeft vanuit zelfverdediging. Madeleine wordt spontaan een beroemdheid en alles gaat voor de wind, maar er blijft natuurlijk nog een gat open: de echte moordenaar loopt nog rond.

Het Franse toneelstuk Mon Crime uit 1934 is al twee keer verfilmd in Hollywood, lang geleden. Regisseursveteraan François Ozon heeft de taak op zich genomen om het nog eens over te doen op eigen bodem. En dat doet hij goed, want aan de film is niet te merken dat dit oorspronkelijk voor op de bühne is. Het scenario is dan ook niet een zeer getrouwe adaptatie van het theaterscript.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mon Crime

acties