Dit drama is op zijn best als het gaat over manische depressiviteit.
play

6,9 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Nederland
118 Min Nederland

Acteurskoppel Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert-Jan Weeber) leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is een andere kant van hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten. Naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar man Antonie Kamerling

Regie
Ben Verbong
Cast
Egbert Jan Weeber, Anneke Blok, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Noortje Herlaar, Christopher Parren, Hanne Arendzen, Dries Smits, Helen Juurlink, Hylke van Sprundel, Vincent Croiset, Theo de Groot, Ineke Swanevelt, Gonca Karasu, Robbert Bleij, Thirsa van Til, David Hofland, Keet Padberg, Sadettin Kirmiziyuz, Julia Herfst, Jasper Langelaan.
Release
02.03.2023
Release NL
02.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Verbong | Scenario: Isa Hoes, Ben Verbong | Cast: Egbert Jan Weeber (Sebastiaan), Noortje Herlaar (Esther), Matthijs van de Sande Backhuysen (Maurits), Robert Bleij (Herman), Vincent Croiset (Alex) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2023

Nadat Antonie Kamerling in 2010 een einde aan zijn leven maakte, verwerkte zijn weduwe Isa Hoes haar rouw in het boek Toen Ik Je Zag. Nu is dat boek verfilmd onder dezelfde titel, hoewel 'verfilmd' ruim geïnterpreteerd moet worden. Voordat het drama begint, verschijnt de mededeling dat het boek als basis diende voor de film. In plaats van specifiek te vermelden dat dit drama geïnspireerd is op de waargebeurde geschiedenis achter Antonie Kamerlings zelfdoding, maakt regisseur Ben Verbong er liever iets anders van.

Stukjes van het bronmateriaal zijn gebruikt om er iets eigens van te maken. Denk dus niet dat dit een pure een-op-een overname van het boek is. Dat zou in elk geval de reden van de merkwaardige castingkeuze kunnen zijn. Kamerling was namelijk blond. Egbert-Jan Weeber, die hem speelt, is zeker niet blond. Noortje Herlaar, die de rol van Isa Hoes op haar heeft genomen, is wel blond. Alleen is Hoes dus een brunette.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Toen ik je zag

acties