Onder het Maaiveld
De makers van De Nieuwe Wildernis gaan ondergronds. Onder onze voeten liggen verrassingen en oplossingen.
play

7,0 details

  • 80 Min
  • Documentaire
  • Nederland
80 Min Nederland

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Regie
Mark Verkerk
Cast
Marc van Will.
Release
02.03.2023
Release NL
02.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Verkerk | Scenario: Koos de Wilt en Ignas van Schaick | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2023

De mens is in rap tempo bezig om zijn wijde omgeving in kaart te brengen. Het land en de lucht kennen steeds minder geheimen. De diepste diepten van onze zeeën en oceanen worden steeds verder opgehelderd. Buiten de aarde maken de meest geavanceerde telescopen haarscherpe opnames van andere sterrenstelsels en planeten. We weten steeds meer, maar een gebied waarvan we bitter weinig afweten is wat zich vlak onder onze voeten bevindt.

Laat zich daar nou net een heel universum aan complex leven bevinden, dat wel eens het antwoord kan zijn op veel problemen waarmee onze mensheid en planeet worstelen. Een ingewikkeld netwerk van microscopisch kleine organismen, insecten, wormen, schimmels en sporen heeft een eigen biosfeer gecreëerd. Alles hangt met elkaar samen, maar hoe het precies werkt beginnen we nog maar net te ontdekken.

videotrailers & clips