8 Years (2022)

Twee exen willen met een vakantie hun relatie een nieuwe kans geven, maar hebben hun bagage kennelijk thuisgelaten.
play

4,5 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Spanje
97 Min Spanje

Hij houdt van hem, hij houdt niet van hem? Hoewel José David beschouwt als de man van zijn dromen, dwingt zijn besluiteloosheid hem om hun relatie na zeven jaar te beëindigen. Maanden later, achtervolgd door herinneringen aan hun verleden, bezoekt het voormalig stel het eiland La Palma waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Ze willen vieren wat hun achtste jubileum zou zijn geweest en zijn van plan om samen nieuwe plaatsen te verkennen in de hoop een vriendschap te smeden uit hun oude liefde. Echter hadden José en David niet gerekend op de gecompliceerde emoties die tussen hen zouden ontwaken tijdens een reis vol raadselachtige personages en sublieme landschappen.

Alt titel
8 años
Regie
Jd Alcazar
Cast
María Isabel Díaz, Natalia Rodríguez, Astrid Jones, Maykol Hernández, Isabel Torres, Sergio Momo, Miguel Diosdado, Toni Díaz, José Carlos Domínguez, Josetxu del Portillo, José Luis de Madariaga, Carlos Mestanza, Eloi Catalan, María Maroto, Marga Arnau, Carolina Bécquer, Rebeca Mahoney Sánchez, Iriome del Toro.
Release
24.09.2022
Release NL
23.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: J.D. Alcázar | Scenario: J.D. Alcázar | Cast: Miguel Diosdado (José), Carlos Mestanza (David), Sergio Momo (Tito Raúl), Natalia Rodríguez (Fayna), María Maroto (Lucía), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

De opening van 8 Years bevat een tafereel dat je nooit in het echte leven meemaakt maar enkel in films ziet: twee mensen lijken elkaar voor het eerst te ontmoeten, maar kort daarna blijkt dat ze elkaar al langer kennen en dus maar deden alsof. Deze scène roept de vraag op voor wie ze dit toneelstukje eigenlijk opvoerden, vooral omdat niemand anders in de buurt was. Waarschijnlijk dus enkel voor de kijker, maar wat heeft die eraan enkele minuten op het verkeerde been te worden gezet?

In 8 Years blijkt de 'ontmoeting' van de twee mannen, José en David, een soort reconstructie van hun eerste kennismaking acht jaar eerder die resulteerde in een lange relatie. Alleen wordt het origineel pas helemaal aan het einde van de film getoond, waardoor de kijker weinig handvatten heeft om de scène te duiden. Het is vooral frustrerend omdat 8 Years juist gaat over het weerzien van deze twee mannen. Ze ontmoetten elkaar ooit op het Canarische eiland La Palma en hebben afgesproken daar een maand samen door te brengen om hun recentelijk gestrande relatie een nieuwe kans te geven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

8 Years

acties