Zomer in Frankrijk
De verheerlijking van overspel is het soort smakeloosheid dat de Nederlandse romkom al jaren teistert.
play

4,8 details

  • 84 Min
  • Romantiek
  • Nederland
84 Min Nederland

De verhoudingen tussen twee gezinnen worden behoorlijk op zijn kop gezet tijdens een zinderende zomer in Frankrijk. Na een jarenlange vriendschap ontstaan er tijdens de gezamenlijke vakantie ineens gevoelens tussen vader Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de moeder van het andere gezin. Proberend de situatie zo goed mogelijk op te lossen, maken Walt en Marie het ene na het andere plan om ook een nieuwe liefde aan te wakkeren tussen hun wederzijdse partners Luuk (Jan Kooijman) en Lieke (Jasmine Sendar).

Regie
Mark de Cloe
Cast
Jasmine Sendar, Tjebbo Gerritsma, Fockeline Ouwerkerk, Jan Kooijman, Wendy Ruijfrok, Lieve van Leeuwen.
Release
20.04.2023
Release NL
27.04.2023
Release DVD
10.08.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark de Cloe | Scenario: Nienke Römer | Cast: Fockeline Ouwerkerk (Marie), Tjebbo Gerritsma (Walt), Jan Kooijman (Luuk), Jasmine Sendar (Lieke), Wendy Ruijfrok (Mia), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

Marie en Luuk zijn een gelukkig getrouwd stel, met twee dochters. Zij wonen naast Walt en Lieke met hun zoon. De twee families zijn enorm goed bevriend en besluiten met elkaar op vakantie te gaan naar Frankrijk. Al gezellig kibbelend rijden ze die kant op en komen ze aan in een pittoresk dorpje met een prachtig huis waar ze verblijven. Marie en Walt gaan vervolgens boodschappen doen, en dan slaat plots de vlam over. Ze zoenen elkaar in de supermarkt, en dan moet de vakantie nog beginnen.

Een dergelijke situatie is natuurlijk erg onfortuinlijk en van een enorme complexiteit met ingewikkelde gevoelens. Marc de Cloe denkt daar anders over. Hij romantiseert het overspel enorm en laat alle ernst en gemengde gevoelens die hierbij komen kijken compleet achterwege. De luchtige nonchalance is enorm misplaatst, maar het gaat van kwaad tot erger.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Zomer in Frankrijk Nieuwsberichten