Last Dance

Last Dance (2022)

Dansen is rouwen en een dansgezelschap is familie in dit oprechte drama.
play

5,0 details

  • 84 Min
  • Komedie
  • Zwitserland
  • België
84 Min Zwitserland

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen, … Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

Regie
Delphine Lehericey
Cast
Dominique Reymond, François Berléand, Sabine Timoteo, Juan Loriente, Kacey Mottet Klein, Jean-Benoît Ugeux, Astrid Whettnall, Lisa Harder, La Ribot, Déborah Lukumuena, Louis Bonard, Luc Bruchez, Julien Gallée-Ferre, Elise Havelange, Mathilde Invernon, Marthe Krum, Thami Manekehla, Arnaud Laporte.
Budget
$ 3.100.000
Release
08.08.2022
Release NL
30.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Delphine Lehericey | Scenario: Delphine Lehericey | Cast: François Berléand (Germain), Kacey Mottet Klein (Samir), La Ribot (La Ribot), Déborah Kukumuena (Marjanne), Jean-Benoît Ugeux (Mathieu), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2022

Degene die achterblijft moet afmaken wat de ander begonnen is, dat was de belofte van Germain aan zijn onverwacht overleden vrouw Lise. Lise was bezig met een dansvoorstelling en dus zit er voor Germain niets anders op dan vragen of hij haar plek in kan nemen. Tot zijn verbazing is het antwoord ja en dat betekent dat Germain een periode van veel repetities voor de boeg heeft. Ondertussen blijft zijn bezorgde familie hem op allerlei tijdstippen lastigvallen. Hij vertelt ze daarom niet waar hij mee bezig is, bang dat ze het hem zouden verbieden. Dat leidt tot ongemakkelijke situaties.

Last Dance vertelt het verhaal van Germain met een warme oprechtheid. Het verhaal blijft klein en het drama wordt niet opgeblazen. Het gaat simpelweg om Germains groei, zijn rouwverwerking en de moeite die hij heeft met de bedrukkende bezorgdheid van zijn familieleden. Acteur François Berléand speelt de rol met verve en het mooiste is om te zien hoe zijn personage daadwerkelijk ontspant en flexibeler wordt naarmate de repetities van de dansvoorstellingen vorderen.

videotrailers & clips