Princess

Princess (2022)

Roberto De Paolis zet nieuwkomer Kevin Glory in haar kracht met innemend anti-sprookje over Nigeriaanse sekswerkers in Rome.
play

6,3 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Italië
111 Min Italië

Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige zelfverzekerde immigrante die haar geld verdient met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt telkens met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg.

Regie
Roberto De Paolis
Cast
Salvatore Striano, Maurizio Lombardi, Lino Musella, Kevin Glory.
Release
31.08.2022
Release NL
04.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Roberto De Paolis | Scenario: Roberto De Paolis | Cast: Kevin Glory (Princess), Lino Musella (Corrado), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2022

Als een moderne Disneyprinses bewoont de Nigeriaanse Princess een wondere wereld vol lensschitteringen en mistbanken, wilde dieren en knalroze pruiken. Achter alle magie gaat echter een keiharde werkelijkheid schuil. Dat regisseur Roberto De Paolis speelt met sprookjesesthetiek in zijn neorealistische studie van op sekswerk aangewezen illegale immigranten rondom Rome, maakt dat Princess sterk doet denken aan het al even innemende The Florida Project van Sean Baker.

In haar bosrijk langs de kant van een provinciale weg trotseert Princess gewapend met haar iPhone een leger aan hitsige Italianen die tegen een zo laag mogelijke prijs gebruikmaken van haar lichaam. Hoffelijk zijn ze geen van allen. De enige prins op het witte paard is de sporadische politieruiter die jacht maakt op Princess, en een doorgesnoven rijkaard, pochend met zijn witte sportwagen. De Paolis brengt dit grensgebied waar zwarte vrouwen vechten om te overleven scherp en met schurende schoonheid in beeld.

videotrailers & clips