Paved Paradise
Een goede boodschap verteld op een foute manier.
play

5,7 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Nederland
92 Min Nederland

Wetenschapsjournalist Hidde Boersma en zijn beste vriend en filmmaker Karsten de Vreugd bewijzen in Paved Paradise hun theorie dat biologische landbouw juist slecht is voor de biodiversiteit en gaan samen op een wereldwijde zoektocht naar hoe de meest duurzame voedselproductie er echt uitziet.

Regie
Karsten de Vreugd
Cast
Karsten de Vreugd, Hidde Boersma, George Monbiot, Alvaro Umaña.
Release
18.03.2023
Release NL
06.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Karsten de Vreugd | Cast: Karsten de Vreugd, Hidde Boersma | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2022

Je hebt hem vast wel eens meegemaakt op een feestje of in een kroeg: die man die ergens misschien geen geleerde in is, maar er toch van alles over te vertellen heeft. Als een ander aan het woord is, luistert hij niet maar aast op een geschikt moment om zelf weer in te haken. Paved Paradise is wat je krijgt wanneer zo iemand een documentaire maakt: de regisseur richt de camera en de microfoon graag op zichzelf, terwijl dit over het belang van onze planeet zou moeten gaan.

Iets dat biologisch is klinkt een stuk beter, vooral milieuvriendelijker. Helaas vergissen klimaatactivisten zich daarin. Vegetarisme is een goede oplossing, maar voor de rest is biologisch nou juist de slechtste manier van telen omdat het veel meer natuur opslokt dan een gewone boerderij. Filmmaker Karsten de Vreugd en expert Hidde Boersma tonen dit aan en kijken naar betere oplossingen, wat van groot belang is aangezien de Nederlandse regering steeds meer naar biologisch kijkt.

videotrailers & clips