Mona Lisa and the Blood Moon
De uitdrukking 'als blikken konden doden' is de realiteit voor de bovennatuurlijke Mona Lisa.
play

6,4 details

  • 106 Min
  • Fantasy
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Mona Lisa (Jeon Jong-seo) zit al heel haar leven opgesloten in een isoleercel, maar dankzij haar unieke kracht kan ze gedachten van andere mensen manipuleren, en lukt het haar om te ontsnappen. Onder de volle maan struint ze van ontmoeting naar ontmoeting door de straten van New Orleans. Wanneer ze onderdak vindt bij Bonnie Belle (Kate Hudson), een alleenstaande moeder en stripper, ontstaat er een speciale vriendschap met Bonnie’s verwaarloosde zoon Charlie.

Regie
Ana Lily Amirpour
Cast
Kate Hudson, Lauren Bowles, Anthony Reynolds, Craig Robinson, Donna Duplantier, Ed Skrein, Joshua Shane Brooks, Jeon Jong-seo, Amy Le, Tiffany Black, Evan Whitten, Altonio Jackson, Serene Lee, Cory Roberts, Kyler Porche, Michael Carollo, Jennifer Vo, Rosha Washington.
Release
05.09.2021
Release NL
30.03.2023
Release DVD
31.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ana Lily Amirpour | Scenario: Ana Lily Amirpour | Cast: Jong-seo Jeon (Mona Lisa Lee), Kate Hudson (Bonnie Hunt), Craig Robinson (Officier Harold), Ed Skrein (Fuzz), Evan Whitten (Charlie Hunt), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2021

De held van Ana Lily Arminpours Mona Lisa and the Blood Moon is Mona Lisa Lee, een meisje met hypnotische krachten. Nadat ze ontsnapt is uit een psychiatrische inrichting komt ze in contact met Bonnie Belle die aan haar geld komt met dansen in een stripclub. Als Bonnie doorkrijgt dat Mona Lisa mensen geld af kan troggelen door ze alleen maar aan te kijken, biedt ze haar een slaapplek aan. Daar leert Mona Lisa ook Bonnies zoontje Charlie kennen die als enige persoon werkelijk aardig tegen haar is.

De ongrijpbare Mona Lisa wordt gespeeld door Jong-seo Jeon die doorbrak met haar rol in Burning. Het grootste gedeelte van de tijd staart ze emotieloos voor zich uit. Dat die blik iemand zou kunnen hypnotiseren is niet moeilijk voor te stellen. De keuze om Mona Lisa zo op te voeren vervreemdt de kijker wel van haar. Kate Hudson als Bonnie vormt een interessante tegenpool met haar expressieve, bijna overdreven gedrag. De warmte van de film komt echter niet van haar, maar van haar zoontje Charlie. Hij is oprecht en lief, maar helaas is kindacteur Evan Whitten niet altijd overtuigend.

videotrailers & clips