Wat een emotionele zoektocht had kunnen zijn naar een verdwenen bergbeklimmer blijkt een egodocument van zijn broer.
play

6,5 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

In 1999 werd Michael Matthews de jongste Brit die de Mount Everest beklom. Maar drie uur nadat hij de top had bereikt, verdween hij en werd hij nooit meer teruggevonden. Drieëntwintig jaar later gaat zijn broer, ondernemer en omroeper Spencer Matthews, op reis om hem te vinden. Samen met de wereldrecordhouder van 14 pieken, Nims Purja, staat het bergingsteam voor extreme uitdagingen als het weer begint te betrekken.

Regie
Tom Beard
Cast
Bear Grylls, Vogue Williams, Spencer Matthews, Nirmal Purja.
Release
03.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Beard | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Spencer Matthews is een voormalige realityster en zakenman. Met sneeuwwitte tandpastalach en een afgetraind lijf heeft hij de daarbij behorende looks. Spencer is getrouwd met een model, heeft twee kinderen en een derde is op komst. Maar Spencer heeft ook een gevoelige kant, want hij moet huilen bij The Lion King. En oh ja, hij heeft ook nog eens ruim twintig jaar geleden zijn broer Michael verloren toen die als jongste Brit ooit omkwam bij het beklimmen van Mount Everest.

Het is moeilijk om niet cynisch te worden van de eerste minuten van de Disney+-documentaire Finding Michael. Helaas blijft dit gevoel de hele honderd minuten prominent aanwezig. We zien hier een familieman, die iets traumatisch heeft meegemaakt en met veel vragen zit, maar ondertussen, net als zijn omstanders, helemaal opgedirkt en gecontroleerd zijn emoties uit. Daarbij wordt er met geen woord gerept over Michaels bekendheid en reputatie, maar het zet de zaken wel in een bepaald daglicht en vraagt om een disclaimer.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Finding Michael

acties