Clock

Clock (2023)

5,5 details

  • 91 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Ella staat aan de vooravond van haar 39ste verjaardag. Door haar familie, vrienden en de maatschappij voelt ze zich onder druk gezet om aan kinderen te beginnen. Dat ze haar biologische klok voelt tikken helpt niet bepaald mee. Ze schakelt de hulp in van een kliniek, maar welke prijs is ze bereid te betalen om aan deze procedure te beginnen?

Regie
Alexis Jacknow
Cast
Saul Rubinek, Melora Hardin, Ray L. Perez, Dianna Agron, Jay Ali, Rosa Gilmore, Stefan Sims, Grace Porter, Alexis Jacknow, Judy McMillan, Jane Schwartz, LaVar Veale, Charissa Allen, Margaux Calla Susi, Laura Elizabeth Stuart, Nikita Patel, Kat Steffens, Christine Woods, Marquel Skinner, Isabelle Du.
Release
30.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexis Jacknow | Scenario: Alexis Jacknow | Cast: Dianna Agron (Ella), Saul Rubinek (Joseph), Melora Hardin (Dr. Simmons), Jay Ali (Aidan), Grace Porter (Shauna), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

Zelfs aan mij als man werd er vanaf mijn zestiende gevraagd of ik later kinderen wilde, en wanneer ik zei van niet was de reactie standaard 'Wacht maar'. Ik ben inmiddels bijna vijftig en het enige dat er is veranderd is dat men het niet meer vraagt. Voor vrouwen is die druk nog veel groter; alsof we niet met al genoeg mensen op aarde zijn. Clock is een psychologische horrorfilm over precies dit onderwerp. Dit pluspunt mondt echter uiteindelijk uit in een hoop vaag gedoe zonder bevredigende conclusie.

Ella wil geen kinderen krijgen, en niemand om haar heen heeft daar begrip voor. Haar vriendinnen vinden het maar raar, haar partner accepteert het maar is teleurgesteld en haar vader wordt ronduit boos op haar beslissing. Het is echter geen beslissing: geen molecuul in haar lijf toont behoefte aan zwanger worden. Dan moet er wel iets mis met haar zijn, en wanneer ze hoort van een kliniek, die de biologische klok kan laten ontwaken, zoekt ze daar hulp. De kinderwens ontstaat, maar niet zonder bijwerkingen.

alle artikelen (1)

Clock Nieuwsberichten