Waltair Veerayya
Slechts bij vlagen geslaagde Telugu masala-actiefilm, die gaandeweg aan kracht inboet.

5,1 details

  • 155 Min
  • Actie
  • Drama
  • India
155 Min India

Waltair Veerayya, een beruchte visser annex smokkelaar uit Vizag, heeft geld nodig om een rechtszaak uit te vechten. Hij wordt benaderd door politieagent Seethapathi, die hem vertelt over Solomon Caesar, een beruchte drugsbaron die uit hechtenis van de inlichtingendienst is ontsnapt na het doden van meerdere politieagenten. Seethapathi, die verantwoordelijk was voor Caesors gevangenschap, is geschorst. Hij vraagt Veerayya om Caesar uit te leveren aan India, in ruil voor geld. Veerayya accepteert de opdracht en reist naar Maleisië met zijn vrienden en Seethapathi's zwager. Daar bedenken ze een plan om hem te vangen.

Regie
K.S. Ravindra
Cast
Nasser, Prakash Raj, Shruti K. Haasan, Bobby Simha, Urvashi Rautela, Rajendraprasad, Chiranjeevi, Ravi Teja, Catherine Tresa, Vennela Kishore, Pradeep Singh Rawat, John Vijay.
Release
12.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobby Kolli | Scenario: Kona Venkat, K. Chakravarthy Reddy | Cast: Chiranjeevi (Waltair Veerayya), Ravi Teja (ACP Vikram Sagar IPS), Shruti Haasan (Sridevi), Bobby Simha (Solomon Caesar), Prakash Raj (Kaala), e.a. | Speelduur: 160 minuten | Jaar: 2023

In Hollywood lijkt het sterrenstelsel uit te doven, maar in India heb je nog echte sterren. Shah Rukh Khans comeback Pathaan is dit jaar op weg naar een nieuw opbrengstrecord. In Tamil cinema heb je nog altijd Rajinikanth, bijgenaamd Superstar. In Telugu cinema is daar een antwoord op verzonnen: Megastar, oftewel Chiranjeevi. Zijn nieuwste, Waltair Veerayya, is een stervehikel pur sang en daarom vast heel leuk om met joelende, fluitende en dansende fans in de bios te zien. Thuis op de bank is het toch vooral een enorm over de top gaande, te gecompliceerde en toch ook te simpele actiefilm.

Megastar krijgt zijn eigen creditering voor de titel, waarin de acteur zelf ook nog eens verschijnt in een circulair kader, alsof hij een Looney Tunes-figuur is. Later zingt zijn personage in een van de liedjes zelfs dat hij net zo goed of knap is als Chiranjeevi de acteur. Er is een moment waarop hij een speech afsteekt en zijn maten hem toefluiten alsof ze publiek van zijn film zijn, waarna hij een dankgebaar naar hen maakt en vervolgens een naar de camera, alsof hij de op dat moment in het echt fluitende en joelende fans bedankt voor hun steun.