Mexico's onrustige onderklasse vanuit het oogpunt van een kind.
play

6,7 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Mexico
87 Min Mexico

Door de hechte relatie tussen een vader die volhardt in het aanbieden van wat hij denkt dat het beste is voor zijn zoon, doet Estación Catorce in veel opzichten denken aan de onsterfelijke fietsendief uit Ladri di biciclette van Vittorio de Sica uit 1948.

Alt titel
Los Vecinos
Regie
Diana Cardozo
Cast
Yoshira Escárrega, José Antonio Becerril.
Release
27.10.2021
Release NL
13.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Diana Cardozo | Scenario: Diana Cardozo | Cast: Gael Vázquez (Luis), José Antonio Becerril (Manuel), Yoshira Escárrega (Gaby), Lourdes Elizarrás (Lupita), Margarita Herández (Margarita), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2021

Licht werpen op sociale spanningen blijft voor veel filmmakers intrigerend om te verkennen. Er zijn talloze invalshoeken om de complexe omstandigheden binnen een bevolkingsgroep in beeld te brengen. Vanuit die geest waagt voormalig journaliste en prijswinnend filmmaker Diana Cardozo zich aan een rauwe vertoning van een afgelegen dorpje in Mexico. Hierbij portretteert ze de armoedige situatie niet vanuit een neutrale, afstandelijke blik, maar vanuit de ogen van een klein jongetje.

In het afgezonderde dorp Estación Catorce, in San Luis Potosí in Mexico, moeten zeven jaar oude Luis en zijn familie regelmatig schuilen voor een colonne zwarte auto's van een drugskartel. Het kartel plundert de huizen van de bewoners en laat daarbij dodelijke slachtoffers achter. Als de criminelen op een dag toeslaan bij de woning van buurtgenoten probeert Luis' vader, Manuel, een graantje mee te pikken van de overval. Zodra de misdadigers vertrokken zijn neemt hij zijn zoontje mee om een bankstel van de vermoorde inwoners te stelen. Om de bank te verkopen, slepen de twee het meubelstuk naar een verafgelegen stad.

videotrailers & clips