Joyland

Joyland (2022)

De Queer Palm van vorig jaar is sprankelende cinema die aanvoelt als een heerlijke ouderwetse MGM-musical.
play

7,7 details

  • 126 Min
  • Drama
  • Pakistan
  • Verenigde Staten
126 Min Pakistan

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

Regie
Saim Sadiq
Cast
Salmaan Peerzada, Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan, Sarwat Gilani, Sameer Sohail, Sania Saeed, Ramiz Law, Honey Albela, Priya Usman Khan, Honey, Shahbaz Rafiq, Iftikhar India, Umar Fiaz, Pakeeza Batool, Eeshal Ali, Shiza Moin, Muhammad Usman Malik.
Release
23.05.2022
Release NL
13.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Saim Sadiq | Scenario: Saim Sadiq | Cast: Ali Junejo (Haider), Rasti FarooqRasti (Mumtaz), Alina Khan (Biba), Sarwat Gilani (Nucchi), Salmaan Peerzada (vader), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2022

Verleden jaar speelde Saim Sadiq zich op diverse filmfestivals terecht in de kijker met zijn Joyland. De film werd een favoriet bij de bezoekers van Film Fest Gent, maar de mooiste prijs volgde in Cannes met de felbegeerde Queer Palm.

Dit holebi-drama gaat dan ook over een jonge man die op zoek is naar zijn seksuele identiteit en op een heleboel belemmeringen stuit. Gelukkig blijft de zoveelste ellendeporno de kijker bespaard, want Joyland is vooral een belevenis voor het oog. Door de muziek, door de setting maar vooral door de unieke blik die Sadiq biedt in het Pakistaanse nachtleven.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Joyland Nieuwsberichten