The Last Kingdom: Seven Kings Must Die
Afsluitende film had een volledig seizoen moeten zijn.
play

6,3 details

  • 111 Min
  • Actie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
111 Min Verenigd Koninkrijk

Te midden van een gebroken koninkrijk vindt Uhtred van Bebbanburg nieuwe bondgenoten met wie hij de wapens opneemt tegen even nieuwe vijanden. Nu koning Edward is overleden, barst alweer een strijd los voor de troon. Ook erfgenamen claimen het felbegeerde zitje. Wanneer hij door een medestander om hulp wordt gevraagd, staat Uhtred voor een moeilijke keuze. Zet hij zijn dierbaren op de eerste plaats of wil hij voornamelijk zijn droom van een verenigd Engeland verwezenlijken?

Regie
Edward Bazalgette
Cast
Alexander Doetsch, James Northcote, Arnas Fedaravicius, Rod Hallett, Ross Anderson, Zak Sutcliffe, Ingrid García Jonsson, Nicholas Wittman, Tom Christian, Harry Gilby, Mark Rowley, Alexandra Tóth, Ewan Horrocks, Márk Halécius, Brezovszky Dániel György.
Release
14.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Edward Bazalgette | Scenario: Martha Hillier | Cast: Alexander Dreymon (Uthred), Harry Gilby (Aethelstan), Elaine Cassidy (Koningin Eadgifu), Laurie Davidson (Ingilmundr), Agnes Born (Astrid), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2023

De serie The Last Kingdom wordt afgesloten met een film over koning Aethelstan, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het bijeenbrengen van Engeland. Daar gaat echter wel behoorlijk wat bloedvergieten aan vooraf. Hoewel Aethelstan gezien wordt als de man die Engeland heeft verenigd ligt de focus op Uthred, die alles in goede banen probeert te leiden en de jonge koning te behoeden voor slechte invloeden zoals machtswellustelingen.

Seven Kings Must Die zou ook op zichzelf moet kunnen staan, maar even lijkt het erop dat de film het slechtste van twee werelden pakt. Aan het begin is er namelijk een enorme hoeveelheid namen die op de nieuwe kijker afkomt, maar tegelijkertijd lijken er machtsverhoudingen te worden uitgelegd die voor de seriekijker vermoedelijk al lang helder waren. Gelukkig duurt dat niet lang en ook de vrees dat er te veel personages zijn om uit elkaar te houden blijkt ongegrond. Desondanks roept de film alsnog de vraag op wie precies gebaat is bij dit project.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die Nieuwsberichten