Aaron Rookus neemt je mee op een luchtige zomertour door een Amsterdam vol zelfspot en pasteltinten.
play

6,5 details

  • 82 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Nederland
82 Min Nederland

Droombaan, prachthuis, vriendin: Paul heeft het allemaal, maar of hij tevreden is? Wanneer hij tot zijn schrik zijn gedroomde buitenlandpromotie bij ?s werelds grootste muziekstreamer in gevaar ziet komen, zal hij misschien wel moeten. Het is het begin van een rusteloze zomerdag vol sociale verplichtingen, onverwachte ontmoetingen en pijnlijke confrontaties, die Paul steeds meer doen twijfelen aan het perfecte plaatje dat hij voor zichzelf heeft uitgekozen.

Regie
Aaron Rookus
Cast
Martijn Lakemeier, Reinout Bussemaker, Ariane Van Vliet, Claire Bender, Katrien van Beurden, Eli Rietveld, Jennifer Welts, Jesse Mensah, Antti Luusuaniemi, Jake Isaac, Luis Alves, Harry Sacksioni, Hanneke van der Paardt, Linda Lugtenborg, Laura Bell, Flip Zuijderland, Shaelyn Newmarch, Simon de Wit.
Release
28.01.2023
Release NL
20.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Aaron Rookus | Scenario: Wander Theunis | Cast: Martijn Lakemeier (Paul Schipper), Claire Bender (Tessa), Jesse Mensah (Dido Willems), Flip Zonne Zuijderland (Aram), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2023

Paul Schipper heeft zich opgewerkt bij Apollo, lees Spotify, en staat op het punt om als 'senior playlist curator' de oversteek naar Londen te maken. Een logische carrièrestap voor de biseksuele twintiger uit de provincie met een hoge prestatiedrang, en een boost voor zijn vastgeroeste relatie met Tessa. Wanneer Pauls promotie onverwachts op losse schroeven komt te staan, belandt hij in een kortstondige identiteitscrisis die zich voltrekt gedurende een zomerse dag en nacht in Amsterdam. Met zijn gehaaste, maar herkenbare speelfilmdebuut Goodbye Stranger stort regisseur Aaron Rookus een flinke lading zelfspot uit over de hoofdstad.

Gekleed in een lila visnettanktop en met een uitgestreken gezicht baant Paul zich een weg door de Amsterdamse straten. Hij heeft weinig oog voor de mensen om hem heen en gedraagt zich best wel als een klootzak. Vooral zijn naaste omgeving moet het ontgelden. Tijdens een etentje met zijn West-Friese ouders die het onderscheid tussen tapas en shared dining maar lastig vinden, weet hij hen herhaaldelijk op de ziel te trappen. Terwijl pa trots aan Tessa een filmpje uit de oude doos laat zien, foetert Paul hem uit over diens oubollige muzieksmaak, blind voor de onvoorwaardelijke liefde van zijn vader. Het ongemak snijdt lekker.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Goodbye Stranger

acties