Onder water

Onder water (2022)

Een getraumatiseerde dochter moet ontsnappen aan haar doemdenkende moeder, letterlijk en figuurlijk.
play

6,3 details

  • 70 Min
  • Drama
  • Nederland
70 Min Nederland

'Onder water' vertelt het verhaal van Foekje. Samen met haar aanstaande ex-man Evert keert zij terug naar haar ouderlijk huis om de confrontatie met haar moeder Nel aan te gaan. Haar moeder is een fanatieke doomsdayprepper...

Alt titel
Under Water
Regie
Edgar Kapp
Kuba Szutkowski
Cast
Jack Wouterse, Stijn Westenend, Elisa Beuger, Julia van de Graaff, Zouhair Mtazi, Livia Lamers, Guido van Hulzen, Liv van Kollenburg.
Release
11.09.2022
Release NL
20.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Edgar Kapp, Kuba Szutkowski | Scenario: Simon Weeda | Cast: Elisa Beuger (Foekje), Stijn Westenend (Evert), Julia van de Graaf (Nel), Jack Wouterse (Hilbrand), Liv van Kollenburg (Tess), e.a. | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2022

De lijst van verfilmde toneelstukken is schier oneindig. Alleen al van William Shakespeares werk zijn meer dan vierhonderd films gemaakt. Een toneelbewerking is dus allerminst bijzonder, maar Onder Water doet toch iets aparts: het maakt van het komische theaterstuk 'Apocalypse How' een grauw drama.

Foekje is volwassen en verknipt. Voornamelijk door haar ouders, want die hebben hun kinderen getraind om te overleven in het geval de wereld vergaat. Haar vader is net overleden, en wanneer haar moeder niet komt opdagen voor de afscheidsceremonie zoekt Foekje haar op, samen met haar partner die haar onlangs heeft bedrogen. Bij aankomst blijkt moeder te wonen in een bunker onder haar huis. Wanneer ze ontdekt dat Foekje op haar geld aast doet ze de deur op slot, waardoor ze nu met z'n drieën ondergronds zitten.

videotrailers & clips