Whale Nation

Whale Nation (2023)

De fascinerende wereld van walvissen had ook prima gekund zonder gekunsteld commentaar en beeldtrucjes.
play

5,9 details

  • 82 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
82 Min Frankrijk

Deze documentaire neemt de kijker mee op ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van walvissen. Gebaseerd op het boek van Heathcote Williams toont de film ons de verborgen samenleving van deze buitengewone zoogdieren, met hun complexe en ongelooflijk rijke sociale levens. Een natuurfilm over de beschermers van onze planeet.

Alt titel
Les gardiennes de la planète
Regie
Jean-Albert Lièvre
Cast
Jean Dujardin.
Budget
$ 2.500.000
Release
22.02.2023
Release NL
20.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Albert Lièvre | Scenario: Jean-Albert Lièvre | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2023

Het grootste dier dat ooit geleefd heeft en gelukkig nog steeds leeft (zij het in minder groten getale) is de blauwe vinvis. De walvissoort steekt qua lengte zelfs de grootste dinosaurussen naar de kroon. Het immense dier heeft zeven magen, kan wel dertig meter lang worden en ruim honderdvijftig ton wegen. Het zeezoogdier boezemt daarmee ontzag in en staat symbool voor alles wat imposant is.

De blauwe vinvis is een van de walvissoorten die (helaas vrij kort) voorbijkomt in de natuurdocumentaire Whale Nation. De Franse regisseur Jean-Albert Lièvre, die eerder een documentaire over de Titanic maakte, heeft kosten noch moeite gespaard om het fascinerende leven van de walvis in beeld te brengen. De nadruk ligt sterk op de functie die de reusachtige zeedieren hebben in het in stand houden van de planeet. Niet voor niets laat de originele Franse titel zich vertalen als De Babysitters van de Planeet.

videotrailers & clips