Prom Pact

Prom Pact (2023)

Vol met de gebruikelijke clichés, maar voorkomt toch een voorspelbaar plot.
play

6,2 details

  • Komedie
  • Familiefilm
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

Het hoogtepunt van het schooljaar is voor Mandy Yang het schoolbal, met dit jaar als thema de jaren 80. Mandy houdt haar ogen echter gericht op een ander doel: haar levenslange droom om naar Harvard te gaan. Als ze erachter komt dat ze op de wachtlijst staat, is ze vastbesloten om alles te doen wat ze kan om geaccepteerd te worden. Zelfs als dat betekent dat ze hulp moet vragen aan de persoon die ze verafschuwt: de populaire atleet Graham Lansing.

Regie
Anya Adams
Cast
Christopher Shyer, Margaret Cho, Sean Amsing, David S. Jung, Wendi McLendon-Covey, Chelah Horsdal, Jasmine Vega, Peyton Elizabeth Lee, Milo Manheim, Matt Mazur, Nolen Dubuc, Mila Morgan, Blake Draper, Arica Himmel, Jason Sakaki, Monique A. Green, Edward Escobal, Kelcey Mawema.
Release
30.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Anya Adams | Scenario: Anthony Lombardo | Cast: Peyton Elizabeth Lee (Mandy), Milo Manheim (Ben), Margaret Cho (Ms. Chen), Wendi McLendon-Covey (Alyssa Yang), Blake Draper (Graham Lansin), Chela Horsdal (Mrs. Lansing), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2023

Prom Pact lijkt vanaf het begin ontzettend voorspelbaar. Het verloop van het verhaal zie je ver van te voren aankomen. Of toch niet? Prom Pact zet zichzelf opzettelijk zo vast in een hoek, dat het onmogelijk voorspelbaar kan aflopen, om het plot ergens anders te moeten laten eindigen. Het is nergens baanbrekend, maar deze draai naar een afwijkende conclusie zorgt wel voor een frisse kijkervaring.

De tieners Mandy en Ben zijn beste vrienden, maar op hun middelbare school zijn het nogal buitenbeetjes. Want ze houden zich niet bezig met dezelfde activiteiten als de populaire leerlingen. Als het eindgala nadert spreken ze af om samen te zullen gaan. Ondertussen dreigt Mandy afgewezen te worden door haar droomuniversiteit Harvard. Ze bedenkt een plan om de populairste knul op school te manipuleren zodat zijn vader, een senator, voor haar alsnog een plekje regelt. Maar die knul blijkt meer inhoud te hebben dan ze dacht, waardoor ze voor hem begint te vallen. Uiteraard ten koste van haar vriendschap met Ben.

videotrailers & clips