On a Wing and a Prayer

3,7 details

  • Drama
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Jim, een piloot uit een kleine stad, sterft onverwacht tijdens het vliegen van een vliegtuig. Hierdoor wordt passagier Doug White gedwongen het vliegtuig veilig aan de grond te zetten om zijn vrouw en dochters te redden. Luchtverkeersleiders trachten Doug op afstand hierbij te helpen.

Regie
Sean McNamara
Cast
Wilbur Fitzgerald, Dennis Quaid, Brett Rice, Heather Graham, Jesse Metcalfe, Joe Knezevich, Brandon Quinn, Anna Enger, Rachael Markarian, Rocky Myers, Selena Anduze, Trayce Malachi, James Healy Jr., Myke Holmes, Dan Matteucci, Jessi Case, Mark Rowe, Abigail Rhyne.
Release
06.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean McNamara | Scenario: Brian Egeston | Cast: Dennis Quaid (Doug White), Heather Graham (Terri White), Jesse Metcalfe (Karl Sorenson), Abigail Rhyne (Bailey White), Jessi Case (Maggie White), Brett Rice (Jeff White), Rocky Myers (Dan Favio), Selena Anduze (Lisa Grimm), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Er zijn van die films die het presteren om vrijwel vanaf de eerste seconde een onbeschrijflijk gevoel van cynisme aan te wakkeren. Die zo doorzichtig zijn in de verhaalaanpak, het introduceren en neerzetten van personages en de schematische opbouw ervan dat het op de lachspieren werkt. Veel filmmakers proberen dit te verdoezelen door te schermen met het feit dat dit alles gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Iets oudere generaties weten al dat dit laatste geen garantie is voor enige kwaliteit, getuige het verguisde subgenre van het waargebeurde woensdagavonddrama dat zender RTL4 de kijker jarenlang voorschotelde. Dit type televisiefilm is qua voorspelbaarheid en schrijfwerk, wat de boeketreeksroman is in gedrukte vorm is. Dit is dan ook precies het gevoel dat On a Wing and a Prayer oproept.

videotrailers & clips