Twisters

Twisters (2024)

Dit opzichzelfstaande vervolg is een geslaagde mix van wervelende actiescènes en een gebalanceerd verhaal.
play

6,8 details

  • 122 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Naarmate het stormseizoen intensiever wordt, botsen de paden van voormalig stormjager Kate Carter en roekeloze superster Tyler Owens op sociale media wanneer angstaanjagende verschijnselen worden ontketend die nog nooit eerder zijn gezien. Het paar en hun concurrerende teams bevinden zich op het pad van meerdere stormsystemen die samenkomen boven het centrum van Oklahoma in het gevecht van hun leven.

Regie
Lee Isaac Chung
Cast
Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Kiernan Shipka, Maura Tierney, Sasha Lane, Harry Hadden-Paton, Nik Dodani, Stephen Oyoung, Tunde Adebimpe, David Born, Katy O'Brian, Anthony Ramos, David Corenswet, Daryl McCormack, Brandon Perea, Jobie James, David Taylor, Jaci Simon, Paul Scheer, Laura Poe, Austin Bullock.
Release
10.07.2024
Release NL
18.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Isaac Chung | Scenario: Mark L. Smith | Cast: Daisy Edgar-Jones (Kate Carter), Glen Powell (Tyler Owens), Anthony Ramos (Javi), Brandon Perea (Boone), Maura Tierny (Cathy), Harry Hadden-Paton (Ben), Sasha Lane (Lily), Daryl McCormack (Jeb), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2024

Eindhovenaar Jan de Bont schopte het eerst tot vooraanstaand cameraman in Hollywood, totdat hij als regisseur aan de slag ging. Zijn debuut was actiethriller Speed en vestigde in een klap de naam van De Bont als regisseur. Ook zijn tweede speelfilm was raak, al wist Twister bioscoopgangers iets minder te bekoren. De visuele effecten van de rampenfilm over een stel tornadojagers in Oklahoma waren destijds baanbrekend. Voor hoofdrolspelers Helen Hunt, wijlen Bill Paxton en de technische ploeg was het opnameproces een regelrechte hel.

De Bont, die daarna eigenlijk nooit meer een groot succes boekte, is inmiddels met pensioen. Dat is misschien ook wel de reden dat de Nederlandse filmmaker geen weet had van de plannen voor een vervolg op Twister. Sterker nog: hij vernaam het nieuws toen hij een trailer zag. Alleen al omdat bijna dertig jaar zijn verstreken is het interessant om te zien hoe ver de techniek inmiddels is gevorderd. Het winderige vehikel uit 1996 doet inmiddels toch wel wat gedateerd aan. Het inspiratieloos getitelde vervolg heeft op de thematiek en het gebruik van meetinstrument Dorothy na geen enkele link met zijn voorganger.

videotrailers & clips

alle artikelen (26)

Twisters Nieuwsberichten