Nieuwe Dreamworks-film zal zeker geen kaskraken worden.
play

5,5 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers...

Alt titel
Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels
Regie
Kirk De Micco
Faryn Pearl
Cast
Toni Collette, Jane Fonda, Will Forte, Colman Domingo, Lana Condor, Sam Richardson, Eduardo Franco, Etsuko Kozakura, Liza Koshy, Jaboukie Young-White, Ramona Young, Echo Kellum, Nicole Byer, Annie Murphy, Blue Chapman, Qalil Ismail, Juju Green, Preston Blaine Arsement.
Release
15.06.2023
Release NL
28.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Kirk DeMicco & Faryn Pearl | Scenario: Pam Brady, Kirk DeMicco, Elliot DiGuiseppi, Brian C. Brown|Cast: Lana Condor (Ruby Gillman), Toni Collette (Agatha Gillman), Jane Fonda (Grandmamah), Colman Domingo (Arthur Gillman), Will Forte (Gordon Lighthouse), e.a. Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2023

De zee is fascinerend en mysterieus. Onder het oppervlak is een hele wereld die we amper kennen. Geen wonder dat talloze mythes en legendes zich in en onder de zee afspelen; Atlantis, Davy Jones, sirenes en de grootste angst van iedere bijgelovige zeeman: de Kraken. Clash of the Titans, Pirates of the Caribbean, Sea of Thieves en vele andere films en games laten de Kraken zien als een schip-verorberend monster. De nieuwe kinderfilm Ruby Gillman, Teenage Kraken laat een veel lieftalliger beeld zien van het gevreesde monster.

Meer dan genoeg kinderfilms spelen met de veranderingen die het lichaam doormaakt tijdens de puberteit. Ruby Gillman is daar geen uitzondering op. Ruby is een sympathieke protagonist; ze heeft unieke eigenschappen en is energiek op een leuke manier. Verder is ze een typische tiener; ze probeert moed op te bouwen om haar crush mee uit te vragen en wil wanhopig onafhankelijk worden van haar ouders.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ruby Gillman, Teenage Kraken Nieuwsberichten