Kees vliegt uit
Aandoenlijk maar ook schrijnend vervolg op de documentaires Trainman en Het Beste voor Kees.
play

6,9 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Nederland
105 Min Nederland

De autistische Kees Momma (inmiddels 57 jaar) woont al zijn hele leven in de voor hem perfecte omgeving van zijn ouderlijk huis. Maar ook zijn ouders, die hij zo hard nodig heeft, worden een dagje ouder en hebben niet het eeuwige leven. Ooit zal Kees dus op eigen benen moeten staan. Wat gebeurt er met hem wanneer zijn ouders de zorg voor hem niet meer kunnen dragen?

Regie
Monique Nolte
Cast
Kees Momma, Henriëtte Momma, Willem Momma, Ellen Luteijn, Jasper Momma, Barent Momma, Ellen Momma, Ghislaine Esselaar.
Release
02.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Monique Nolte| Scenario: Monique Nolte | Cast: Kees Momma, Willem Momma, Henriëtte Momma, Jasper Momma, Ellen Leteijn, Ghislaine Esselaar e.a. Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2023

In 1998 gaf Monique Nolte met haar documentaire Trainman een inkijkje in het leven van Kees Momma, een man met autisme die het ouderlijk huis nooit verlaten heeft. In 2014 kwam ze met het vervolg Het Beste voor Kees. Negen jaar later komt Nolte met een derde documentaire, Kees Vliegt Uit. Een optimistische titel, misschien iets te optimistisch. Want dat uitvliegen blijkt erg ingewikkeld.

Na het voltooien van Het beste voor Kees is Nolte Kees blijven volgen en heeft in de afgelopen negen jaar genoeg materiaal verzameld om nog eens 105 minuten te vullen met zijn dagelijkse problemen. Zij verloor hem niet uit het oog en Andersom heeft Kees haar op de hoogte gehouden van zijn leven, zo blijkt uit de berichten aan haar die hij in de voice-over voorleest.

videotrailers & clips