Jason Isbell: Running with Our Eyes Closed
Gescheiden ouders in Alabama en moonshine zuipen - het standaardleven van een countryster.
play

7,4 details

  • Documentaire
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Jason Isbell, de bekende zanger en songwriter, neemt ons mee op een reis door zijn muzikale evolutie en het opnameproces van zijn nieuwe album "Reunions" met zijn band The 400 Unit. Hij onthult zijn moeilijke jeugd, worstelingen met verslaving en relaties, en hoe hij zijn pijn en persoonlijke gevechten in zijn muziek verwerkt. De COVID-19 pandemie dwingt hem en zijn familie tot opsluiting, waardoor Isbell moet omgaan met zelftwijfel en angsten als herstellende verslaafde en artiest. Desondanks wordt het album uitgebracht met lovende kritieken.

Regie
Sam Jones
Cast
Jason Isbell, Amanda Shires.
Release
07.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Jones | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

De Duitse filosoof Hegel zei ooit dat de geschiedenis ons leert dat de geschiedenis ons niets leert. Daarmee bedoelde hij dat de mens bepaalde fouten keer op keer blijft maken. Neem muzikanten: die blijven maar aan de drank en drugs geraken. Zo vaak dat het tegenwoordig niet meer interessant materiaal voor een documentaire is. Dat aspect van Jason Isbell: Running With Our Eyes Closed is dan ook niet bijzonder boeiend. Voor de rest is het een kundige documentaire over deze countryster.

In de VS is Jason Isbell en bekende zanger, muzikant en componist. Dankzij zijn solocarrière en zijn tijd in de Drive-By Truckers. Hier is hij wat minder bekend, hoewel hij slechts enkele maanden geleden nog met zijn band in een uitverkocht Paradiso optrad. Kort voor de coronapandemie begon men met de opnames van een documentaire over hoe zijn album tot stand komt. Behalve met hem maken we kennis met zijn vrouw en enkele mensen om hem heen, maar vooral met de weg die Jason heeft bewandeld tot nu toe.

videotrailers & clips