Khufiya

Khufiya (2023)

6,0 details

  • 157 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Misdaad
  • India

Krishna Mehra is een agent bij de Indiase spionagedienst genaamd R&AW. Ze is belast met het opsporen van de mol die India's defensiegeheimen verkoopt, terwijl ze tegelijkertijd worstelt met haar dubbele identiteit als spion en geliefde.

Regie
Vishal Bhardwaj
Cast
Tabu, Ashish Vidyarthi, Jan Graveson, Ali Fazal, Richard Bhakti Klein, Wamiqa Gabbi, Azmeri Haque Badhon, Alexx O'Nell, Disney James, Vijay Raj, Benedict Garrett, Vijayant Kohli, Sameer Deshpande, Kaishaa Bhutani, Rosabelle Folk, Jacob Breitmeier, Meet Vora, Swastik Tiwari.
Release
05.10.2023

Filmtotaal Recensie

De Indiase film is meer dan alleen liefdesverhaaltjes en kolderieke actie met wat vrolijke liedjes tussendoor. Zelfs niet alles is 'Bollywood', dat zijn slechts de commerciële films die in Mumbai worden geproduceerd. Maar wat ze vrijwel altijd overeen hebben is dat in zo'n arm land het betalen voor een film het waard moet zijn: het moet lang duren en perfect te volgen zijn. Ook [/i]Khufiya[/i] heeft een pittige speelduur die deels komt door alles kraakhelder neer te zetten - en op slinkse wijze worden er zelfs twee liedjes in gesmokkeld. Maar het is desalniettemin de verfilming van een thrillerroman.

Een corrupte minister in Bangladesh voorkomt een moordpoging op hem omdat hij wordt ingelicht. De Indiase geheime dienst vermoedt dat er een mol is binnen hun organisatie, ze hebben zelfs al iemand op het oog. Krishna Mehra krijgt de leiding over de operatie om de mol te ontmaskeren. Deze zal echter niet makkelijk blijken en zijn tol eisen op haar privéleven.

De verplichting van een lange speelduur zorgt er voor dat de missie lang wordt uitgerekt. In principe kan er gezegd worden dat ze op den duur al voldoende bewijs hebben om hun verdachte op te pakken, maar de makers doen alsof er meer nodig is en zetten nog een paar acties op.