Little Richard: I Am Everything
Een vlot en fascinerend portret van Little Richard - de man en de muzikant.
play

7,8 details

  • 101 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Little Richard: I Am Everything van regisseur Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek. De documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.

Regie
Lisa Cortes
Cast
John Waters, Little Richard, Tom Jones, Mick Jagger, Paul McCartney, Nile Rodgers, Nona Hendryx, Pat Boone, Billy Porter.
Release
19.01.2023
Release NL
11.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Lisa Cortes | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Little Richard was de échte koning van de rock-'n-roll. De grondlegger van het genre dat de wereld in de jaren vijftig veroverde, samen met o.a. Chuck Berry, Bo Diddley & Fats Domino. Met zijn flamboyante stijl en uitbundige optredens was hij uniek en hét voorbeeld voor meerdere generaties artiesten, van Paul McCartney tot Michael Jackson. De nieuwe documentaire Little Richard: I Am Everything toont hem niet alleen als belangrijk muzikant en artiest, maar ook als queer icoon.

Filmmaakster Lisa Cortes vertelt het opmerkelijke, dramatische levensverhaal van Little Richard, met behulp van oude interviews met hemzelf, archiefbeelden en nieuwe interviews met mensen uit zijn leven en muzikanten die hij beïnvloedde. Sommige anekdotes worden verbeeld door moderne, jonge muzikanten op de plekken waar het ooit gebeurde.

videotrailers & clips