Annie Colère (2022)

Lieflijke film laat zware thema's goed aan bod komen.
play

5,8 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
119 Min Frankrijk

In landelijk Frankrijk in 1974 wordt Annie, een werkende moeder van twee kinderen, opnieuw zwanger, maar deze keer is het niet gepland. Aangezien abortus illegaal is, heeft Annie niet veel opties om er wat aan te doen, tot ze de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie leert kennen. Deze actiegroep biedt praktische hulp aan vrouwen en verspreidt kennis en informatie. Annie wordt al snel in hun midden opgenomen en werpt zich in de strijd voor de aanpassing van de abortuswet. Ze leert een wereld kennen van vriendschap en betrokkenheid, warmte en genegenheid.

Alt titel
Angry Annie
Regie
Blandine Lenoir
Cast
Eric Caravaca, Laure Calamy, Caroline Piette, Zita Hanrot, Florence Muller, India Hair, Yannick Choirat, Damien Chapelle, Lucia Sanchez, Nicolas Chupin, Iris Bry, Sara Verhagen, Jeanne Ferron, Cédric Appietto, Louise Labeque, Pauline Serieys, Leny Morand, Rosemary Standley.
Budget
$ 3.500.000
Release
11.08.2022
Release NL
11.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Blandine Lenoir | Scenario: Blandine Lenoir, Axelle Ropert |Cast: Laure Calamy (Annie), Zita Hanrot (Hélène), India Hair (Claudine), Rosemary Standley (Monique), Damien Chapelle (Jean), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2022

Abortus is tegenwoordig een heet hangijzer in de politiek, voornamelijk door de gespannen situatie in de Verenigde Staten. Ondanks verouderde wetgevingen, die nog wel van kracht zijn, lijkt het recht op abortus in Europa tegenwoordig steviger te staan. Dat is niet altijd zo geweest. In Frankrijk was in de jaren zestig en zeventig hevig verzet tegen de onderdrukte positie van de vrouw. In 1975 werd de abortuswet verruimd in het voordeel van vrouwen.

De nieuwe Franse film Annie Colère centreert zich op Annie, een zwangere huisvrouw die illegaal een abortus wil. Haar leven is niet in gevaar, maar zij en haar man willen gewoon geen kinderen meer. Tijdens de ondergrondse procedure en de aanloop daarnaartoe realiseert ze zich hoe oneerlijk de abortuswetgeving in Frankrijk is. Na veel geleerd te hebben over haar positie en lichaam sluit ze zich aan bij een protestgroep en strijdt gepassioneerd voor vrouwenrechten.

videotrailers & clips