Street Gang: How We Got to Sesame Street

8,0 details

  • 107 Min
  • Documentaire
  • Familiefilm
  • Historisch
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Maak een wandeling door Sesamstraat en wees getuige van de geboorte van de meest impactvolle kinderserie in de tv-geschiedenis. Van de iconische harige personages tot de liedjes die je uit je hoofd kent. Zie hoe een groep baanbrekende televisiemakers onze wereld heeft veranderd.

Regie
Marilyn Agrelo
Cast
Will Lee, Fran Brill, Richard Hunt, Jim Henson, Joan Ganz Cooney, Emilio Delgado, Jane Henson, Frank Biondo, Linda Bove, Northern Calloway, Christopher Cerf, David D. Connell, Evelyn Davis, Danny Epstein, Sam Gibbon, Bob Hatch, Jerry Juhl, Emily Perl Kingsley.
Release
30.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Marilyn Agrelo | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2021

Eind jaren zestig waren er in de VS mensen die op het warme en menselijke idee kwamen om televisie te gebruiken om kinderen iets te leren. Er kwam bijvoorbeeld Mr. Rogers Neighborhood, dat belangrijke levenslessen leerde en kinderen een goed gevoel over zichzelf gaf. Maar die serie was afhankelijk van zijn charismatische hoofdpersoon, Fred Rogers, dus dat concept kon niet makkelijk over de grens. Sesame Street gelukkig wel, zelfs naar Nederland, waar we onze eigen figuren kregen zoals Tommie en Ieniemienie. De documentaire Street Gang: How We Got to Sesame Street laat zien hoe het allemaal begon.

Street Gang: How We Got to Sesame Street toont het ontstaan, de ontwikkeling en het resultaat van het originele Sesamstraat in de VS in 1969. Er stonden drie mensen aan de wieg, die allemaal de intentie hadden om de kracht van de beeldbuis op een positieve manier te benutten. Er ging zelfs heel wat psychologisch onderzoek vooraf aan de uitzending van de eerste aflevering op de Amerikaanse publieke omroep. Het programma sloeg in als een bom. De documentaire barst ook van beeldmateriaal van achter de schermen, waar de sfeer zeer prettig was.

videotrailers & clips