One More Time

One More Time (2023)

Zweedse Groundhog Day blijft steken in open deuren.
play

5,6 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Zweden

In de nacht van haar 40ste verjaardag wordt Amelia aangereden door een vrachtwagen. Ze wordt wakker in het jaar 2002, op haar 18e verjaardag. Zodoende grijpt Amelia de kans om haar beste dag opnieuw te beleven en haar leven te veranderen in het perfecte beeld van wat ze voor ogen had. Maar wanneer ze zich realiseert dat ze vastzit in een tijdlus, voorbestemd om dezelfde dag steeds opnieuw te beleven, besluit Amelia uit te zoeken wat ze moet repareren om het verleden letterlijk achter zich te laten en terug te keren naar het heden.

Regie
Jonatan Etzler
Cast
Tove Edfeldt, Lo Kauppi, Per Fritzell, Vanna Rosenberg, Mira Eklund, Edvard Olsson, Hedda Stiernstedt, Evelyn Mok, Miriam Ingrid, Dorian Nymark, Maxwell Cunningham, David Tainton, Ahmed Berhan, Qalil Ismail, Tindra Källström, Elinor Silfversparre, Edwin Lee, Klara Zimmergren.
Release
21.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Etzler | Scenario: Sofie Forsman, Tove Forsman en Mikael Ljung | Cast: Hedda Stiernstedt (Amelia), Miriam Ingrid (Fiona), Elinor Silfversparre (Noa), Maxwell Cunningham (Max), Per Fritzell (Amelia's vader), Vanna Rosenbeg (Ameria's moeder), Tove Edfeldt (volwassen Fiona), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Op haar veertigste verjaardag komt de Zweedse Amelia tot het besef, dat ze bijzonder weinig gebakken heeft van het leven. Op haar jubileum wordt ze ontslagen bij de kledingzaak waar ze werkt. Als Amelia besluit om de tijdscapsule die ze als kind verstopte op te graven, waait het briefje met de grootste wens van haar beste vriendin Fiona weg. Amelia rent er achteraan en knalt frontaal tegen een passerende vrachtwagen.

Fiona en Amelia zijn op dezelfde dag jarig, maar gaandeweg uit elkaar gegroeid. Amelia was populair en geliefd en Fiona een muurbloempje die weinig toeschouwers vond voor haar luisterliedjes. Tweeëntwintig jaar later zijn de rollen omgedraaid en is Fiona een succesvol artiest en Amelia nog steeds aan het stuntelen. Na de klap met de vrachtauto ontwaakt Amelia op haar achttiende verjaardag. Deze dag beleeft ze nu keer op keer opnieuw.

videotrailers & clips