6,6 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Japan
124 Min Japan

De twintigjarige Matsuri Takabayashi lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. Ze verneemt van de dokters dat ze als gevolg daarvan nog maar tien jaar te leven heeft. Ze besluit niet bij haar leven stil te staan en niet verliefd te worden, maar op een schoolreünie ontmoet ze Kazuto Manabe.

Alt titel
Yomei 10 Nen
Regie
Michihito Fujii
Cast
Lily Franky, Yuki Yamada, Haru Kuroki, Yutaka Matsushige, Hideko Hara, Tetsushi Tanaka, Nana Komatsu, Kentarô Sakaguchi, Megumi, Nao Honda, Satoru Iguchi.
Release
04.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Michihito Fujii | Scenario: Yoshikazu Okada, Mako Watanabe | Cast: Nana Komatsu (Matsuri Takabayashi), Kentaro Sakaguchi (Kazuto Manabe), Yuki Yamada (Takeru Tomita), Nao Honda (Sanae Fujisake), Lily Franky (Kajiwara), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2022

Matsuri heeft een ongeneeslijke ziekte en krijgt van de dokters nog zo'n tien jaar te leven. De eerste keer dat ze opgenomen is in het ziekenhuis, krijgt ze van een vrouw die ook ongeneeslijk ziek is een camera met de boodschap om haar leven tot het uiterste te leven. Matsuri besluit dat te doen, maar ook dat een relatie daar niet bij past. Als ze Kazuto tegenkomt en hij een zelfmoordpoging doet, komen de twee in gesprek met elkaar en ontstaat er een band.

The Last 10 Years is zo melodramatisch als van een Japanse film over een stervende vrouw valt te verwachten. Hoewel het niet zo dik is aangezet als veel soortgelijke Amerikaanse boekverfilmingen, speelt deze film in op de gevoelens zonder daar onbewandelde paden mee in te slaan. Van montages die maanden van het leven van de personages samenvatten en moeten laten zien hoe ze bijvoorbeeld hun leven omgooien of gelukkig met elkaar zijn, tot een plotselinge windvlaag die de bloesemblaadjes van de bomen waait om te benadrukken dat er een bijzondere connectie tussen personages is: het is niets nieuws onder de zon.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Last 10 Years

acties